הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג קמח
20 גרם שמרים טריים
1 כוס מים או חלב פושרים
חצי כפית מלח
שמן לטיגון
אבקת סוכר בשפע.
אופן ההכנה
ממיסים את השמרים בחצי כוס מים פושרים, ממתינים מעט. בינתיים מערבבים את כל היתר החומרים חוץ מהמים הנותרים , בהמשך מוסיפים לתערובת את כוס השמרים. מערבבים ולשים עד שמתקבל בצק רך, שניתן למתוח אותו.
להמשיך ללוש את הבצק תוך הוספת חצי כוס המים שנותרה. כשהבצק הומוגני, מכסים את הקערה במגבת ומניחים אותו להתפחה לפחות 3-4 שעות.
מחממים את השמן, לא על האש הגבוהה ביותר, כדי שלא יישרף.
לשים מחדש את הבצק, משמנים את הידיים ולוקחים כדור בגודל קלמנטינה, "מרדדים" אותו מעט בידיים שיהיה פחוס יותר, יוצרים בעזרת האצבעות חור באמצע כך שנוצר משהו דומה לדונאט, לא סימטרי.
זורקים מיד לשמן החם, מטגנים משני הצדדים עד שמזהיב כמו סופגניה.
לטבול אותם מיד בקערה עם סוכר דק מאוד, טחון קצת במעבד, או אבקת סוכר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון