הוראות הכנה
מרכיבים
קילו של תפו"א דזירה (קליפה אדומה)
בטטה ענקית בערך חצי קילו.
2 בצלים גדולים קצוצים קטן קטן
מרגרינה או חמאה תלוי בטעם.
2 גזרים מגוררים לא בצד הדק של הפומפיה
2 קישואים מגוררים אותו הדבר
2/3 כוס קמח רגיל או מצה.
3 ביצים
אופציה: כרישה קצוצה אחת או גבעול סלרי אחד קצוץ או תפוח עף אחד מגורר. או לשלב...
אופציה חלבית: גבינה פטה או שמנת חמוצה/לבן/אשל
אופן ההכנה
ההכנה:
מחצי קילו תפו"א קלופים ועוד 2/3 בטטה קלופה להכין פירה יחד עם 2 כפות מרגרינה וחופן בצל מטוגן. את שאר התפו"א לגרר לאותה קערה בשני צידיה של הפומפיה (דק ורחב) לסירוגין. גם את הבטטה. להמתין דקה ולסנן נוזלים (עמילנים) מהעיסה המגוררת. להוסיף הכל ולערבב היטב. להוסיף את כל הפירה. לערבב היטב שוב. מלח ופלפל. הרבה. 2 כפות מלח בערך. ופלפל לפי הטעם. כאן אפשר להכניס את האופציות שאתם אוהבים.
הטיגון:
שמן רותח על הלהבה הכי גבוה בעומק של 1 ס"מ לפחות. לשים לביבות בזהירות (כפפות מומלץ), בנפח של כף אחת ללביבה. זה מספיק.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון