חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לביבות תפו"א ובטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכונים לחג החנוכה ייתקבלו בברכה.
לביבות תפו"א ובטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכונים לחג החנוכה ייתקבלו בברכה.
הוראות הכנה
מרכיבים
קילו של תפו"א דזירה (קליפה אדומה)
בטטה ענקית בערך חצי קילו.
2 בצלים גדולים קצוצים קטן קטן
מרגרינה או חמאה תלוי בטעם.
2 גזרים מגוררים לא בצד הדק של הפומפיה
2 קישואים מגוררים אותו הדבר
2/3 כוס קמח רגיל או מצה.
3 ביצים
אופציה: כרישה קצוצה אחת או גבעול סלרי אחד קצוץ או תפוח עף אחד מגורר. או לשלב...
אופציה חלבית: גבינה פטה או שמנת חמוצה/לבן/אשל
אופן ההכנה
ההכנה:
מחצי קילו תפו"א קלופים ועוד 2/3 בטטה קלופה להכין פירה יחד עם 2 כפות מרגרינה וחופן בצל מטוגן. את שאר התפו"א לגרר לאותה קערה בשני צידיה של הפומפיה (דק ורחב) לסירוגין. גם את הבטטה. להמתין דקה ולסנן נוזלים (עמילנים) מהעיסה המגוררת. להוסיף הכל ולערבב היטב. להוסיף את כל הפירה. לערבב היטב שוב. מלח ופלפל. הרבה. 2 כפות מלח בערך. ופלפל לפי הטעם. כאן אפשר להכניס את האופציות שאתם אוהבים.
הטיגון:
שמן רותח על הלהבה הכי גבוה בעומק של 1 ס"מ לפחות. לשים לביבות בזהירות (כפפות מומלץ), בנפח של כף אחת ללביבה. זה מספיק.
מגיש: lee75
מקור:
שתף את המתכון