הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1/2 ליטר שמן
1 ק"ג סולת
2 כוסות מים
שמן לטיגון עמוק
למלית:
500 גר' תמרים מעוכים ללא חרצנים
4 כפות מים
1/4 כפית קינמון
קורט ציפורן טחון
לסירופ:
1/2 2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה
מחממים את השמן בקלחת בינונית על אש נמוכה עד שהוא חמים
שמים את הסולת בקערה ויוצקים עליה את השמן והמים תוך ערבוב ולשים עד שהבצק רך וגמיש
משהים את הבצק כרבע שעה ומחלקים לרבעים
מכניסים לקערה את התמרים מוסיפים את המים הקינמון והציפורן ומערבבים לעיס אחידה
מרדדים חלק של הבצק על משטח משומן לעלה בעובי 1/2 ס"מ מורחים את העלה ב-1/4 ממלית התמרים ומגלגלים לגלילה חורצים בסכין על פני הגלילה חריצים לא עמוקים ופורסים אותה לפרוסות אלכסוניות ומכינים כך גם את יתר העוגיות
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את העוגיות עד שיזהיבו משני הצדדים
שמים את כל חומרי הסירופ בקלחת ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות עד שהסירופ צמיג
מכניסים עוגיות אחדות לסיר ומבשלים כדקה
מוציאים ומניחים על מסננת ובדרך זו מכינים את שאר העוגיות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון