חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות מטוגנות לחנוכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכונים לחג החנוכה ייתקבלו בברכה.
עוגיות מטוגנות לחנוכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכונים לחג החנוכה ייתקבלו בברכה.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1/2 ליטר שמן
1 ק"ג סולת
2 כוסות מים
שמן לטיגון עמוק
למלית:
500 גר' תמרים מעוכים ללא חרצנים
4 כפות מים
1/4 כפית קינמון
קורט ציפורן טחון
לסירופ:
1/2 2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה
מחממים את השמן בקלחת בינונית על אש נמוכה עד שהוא חמים
שמים את הסולת בקערה ויוצקים עליה את השמן והמים תוך ערבוב ולשים עד שהבצק רך וגמיש
משהים את הבצק כרבע שעה ומחלקים לרבעים
מכניסים לקערה את התמרים מוסיפים את המים הקינמון והציפורן ומערבבים לעיס אחידה
מרדדים חלק של הבצק על משטח משומן לעלה בעובי 1/2 ס"מ מורחים את העלה ב-1/4 ממלית התמרים ומגלגלים לגלילה חורצים בסכין על פני הגלילה חריצים לא עמוקים ופורסים אותה לפרוסות אלכסוניות ומכינים כך גם את יתר העוגיות
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את העוגיות עד שיזהיבו משני הצדדים
שמים את כל חומרי הסירופ בקלחת ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות עד שהסירופ צמיג
מכניסים עוגיות אחדות לסיר ומבשלים כדקה
מוציאים ומניחים על מסננת ובדרך זו מכינים את שאר העוגיות
מגיש: lee75
מקור:
שתף את המתכון