חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חריימה חצילים בטעם דג (צמחוני)- מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חריימה חציל בטעם דג מדהים הן ביופיו והן בטעמו
חריימה חצילים בטעם דג (צמחוני)- מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חריימה חציל בטעם דג מדהים הן ביופיו והן בטעמו
הוראות הכנה
מרכיבים
לחציל המטוגן
3 חצילים בינוניים
1/2 כוס קמח
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
לרוטב החריימה
גזרים גדולים פרוסים גס
1/2 כוס גרגירי חומוס שהושרו לילה קודם עם כפית סודה לשתיה
2 פלפלים אדומים חתוכים לרבעים
1.5 ראשי שום קלופים
1.5 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
1 כף כורכום
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 חבילה קוסברה קצוצה דק
4 פלפלים חריפים טריים קצוצים לטבעות
3 תפוא"ד פרוסים ברוחב 1 ס"מ
אופן ההכנה
הוראות הכנה
אופן הכנת החציל המטוגן
1.פורסים את החציל עם הקליפה לפרוסות ברוחב 1.5 ס"מ (עבה)
ממליחים במלח גס ומניחים לשעה להוצאת נוזלים מנגבים היטב
2. בקערה מניחים קמח מתובל במעט מלח ופלפל
3. בקערה נוספת טורפים את הביצים
4. טובלים כל פרוסת חציל בביצה קמח ביצה
5. במחבת עם שמן מטגנים את פרוסות החציל עד הזהבה קלה משני צידיו
אופן הכנת התבשיל
1.בסיר רחב ושטוח, רצוי סיר לדגים מניחים שכבה של-
א. 3 תפו"א בינוניים קלופים ופרוסים לפרוסות של כ- 1 סמ" וחצי.
ב.פרוסות גזר, לימון כבוש אם יש לחתוך לחתיכות קטנות, כחופן או שניים , גרגרי חומוס
פלפל אדום 1/2 מכמות השום גם כתוש וגם סתם
מקולף .מפוזר מחצית מהפטרוזיליה
והכוסברה. לפזר מעט מעל הירקות לפני הנחת הדג
ג.לוקחים את פרוסות החציל המטוגן ומסדרים בסיר
ד.מפזרים את את הכורכום המלח הפלפל החריף מעל החציל
ה.לוקחים מחצית מהפפריקה המתוקה והחריפה ומפזרים מעל
ו.להוסיף מים בזהירות מהצד כדי לא לשטוף את התיבול מעל החציל, למלא מים
עד שכמעט יגיע לכיסוי החצילים
ז.להביא לרתיחה על להבה בינונית לכסות ולבשל כ 15 דקות , להסיר את המיכסה
ולהשאיר על אש בינונית
ח.לוקחים חצי כוס שמן מוסיפים את שני סוגי הפפריקה ומערבבים היטב עד שלא
נותרו גושים ושופכים תוך פיזור על החציל מנערים את הסיר כדי שכל השמן
התערבב היטב.
ט.ממשיכים לבשל ללא מיכסה עד שנותר 1/3 או פחות מהנוזלים לפי רצונכם
**ישנה חשיבות מרובה, ליציקת רוטב על החציל במשך הבישול.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון