למרגלות האלפים השווצריים על גבול שווצריה איטליה שוכנת לה עיירה שוצרית קטנה brשלמעשה היא עיירה איטלקית ושפתה איטלקית כמו כן מאכליה ומנהגיה וכאשר החורף brיורד ואגם לוגאנו קופא שלחופיו שוכנת העיירה . brניתן למצוא כמעט בכל מסעדה מקומית את מרק הדגל האיטלקי מינסטרונה שהוא מעין מרק brארוחה ומתאים במיוחד לימים קרים אז קדימה צאו ונסו
|
|
|
למרגלות האלפים השווצריים על גבול שווצריה איטליה שוכנת לה עיירה שוצרית קטנה brשלמעשה היא עיירה איטלקית ושפתה איטלקית כמו כן מאכליה ומנהגיה וכאשר החורף brיורד ואגם לוגאנו קופא שלחופיו שוכנת העיירה . brניתן למצוא כמעט בכל מסעדה מקומית את מרק הדגל האיטלקי מינסטרונה שהוא מעין מרק brארוחה ומתאים במיוחד לימים קרים אז קדימה צאו ונסו
|
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
350 250 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
3 גזרים חתוכים לפיסות או לקוביות
2 כרישות פרוסים (החלק הלבן והחלק הירוק בהיר בלבד)
1 כוס גדושה (100 גרם) שעועית ירוקה מנוקה וחתוכה
1 כוס גדושה (150 גרם) אפונת גינה
2 עגבניות בשלות, קלופות וללא גרעינים חתוכות לקוביות
1/4-1/2 כרוב פרוס לרצועות (כ-300 גרם)
1 כוס שעועית לבנה (רצוי סנפרוסט)
8 - 10 כוסות מים ואבקת מרק עוף זך
3 כפות רסק עגבניות
2 עלי דפנה
1 שן שום קצוצה
½ 1 כוס פסטה קטנה יבשה
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
קורט סוכר
אורגנו
רוזמרין (מעט)
להגשה:
עלי בזיליקום, שמן זית ושום כתוש או פסטו מוכן.
אופן ההכנה
1. בסיר רחב וגדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל תוך ערבוב במשך כ-7
דקות עד שהבצל ייעשה שקוף.
2. מוסיפים את קוביות חזה האווז ומטגנים במשך כ-5 דקות עד שייעשו פריכות.
3. מוסיפים את שאר הירקות, הנוזלים, רסק העגבניות, השעועית הירוקה, עלי
הדפנה והתבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא מכסה
כ-30 דקות.
4. מוציאים את עלי הדפנה ומוסיפים הפסטה. ממשיכים לבשל עד שהפסטה מוכנה
(10 דקות) ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
5. מגישים עם עלי בזיליקום קצוצים וטיפות שמן זית ושום כתוש או פסטו מוכן
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון