הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:40 גר' שמרים או כף גדושה שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1/4 כוס מים פושרים
לערבב להתפיח 10 דק',עד לתסיסה
4 כוסות קמח
100 גר' מחמאה רכה / או חמאה (עדיף)
1/3 כוס סוכר
2 חלמונים
1/2 כוס נוזלים פושרים
1 כף תמצית וניל
1/2 כף קליפת לימון מגוררת
1/2 כף קליפת תפוז מגוררת
קורט מלח.
200 גר' מרגרינה רכה.או חמאה (עדיף חמאה)
1/2 כוס מי סוכר מצומצמים
למי סוכר
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
אבקת וניל
אופן ההכנה
הוראות הכנה לבצק
1.ללוש בצק מכל החומרים (מלבד 200 גר' מרגרינה).
2.ניתן ללוש במיקסר.עד שהבצק נפרד מהדפנות בקלות.הבצק צריך להיות רך מאוד.
לרדד את הבצק על משטח מקומח עלה בגודל של 40X 40 ,למרוח את המרגרינה
על העלה ולקפל את שני הצדדים אחד על השני ואז מלמעלה למטה.(מעטפה)
3.עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר או 10 דק' בהקפאה.ניתן לשמור את הבצק
עטוף בניילון נצמד כמה ימים במקרר
4.חוזרים על פעולת הקיפול והרידוד פעם נוספת לאחר שהבצק היה שעה .(את
הבצק אין מתפיחים לאחר הכנתו,אלא רק את דברי המאפה המוכנים).
הערות ומידע תזונתי
*** לאחר רידודו בפעם השניה ניתן לעשות איתו קוראסונים וכו'
לאחר עיצוב המוצר מניחים להתפחה ואופים
לקורסנים
מרדדים את הבצק לעלה דק חותכים למרובעים מגלגלים מזוית אחת לשניה
מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה ומניחים את הקוראסונים במרחק זה מזה
להתפחה של כשעה מורחים בחלמון ומעט שומשום
לרוטב הסוכר
בסיר קטן שמים את הסוכר עם מעט מים ממיסים מוסיפים את יתרת המים ומצמצמים
עד להסמכה כמו דבש
לאפיה
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 20 דקות מוציאים מברישים היטב
בסירופ הסוכר ומחזירים לתנור עד להזהבה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון