הוראות הכנה
מרכיבים
למילוי התאנה
350 ג"ר בשר טחון
1 תפו"א,
1 בצל,
1/4 כוס פטרוזיליה,[קצוצה]
1-2 ביצה
3- 4 כפות שמן
2 -3 כפות מים,
אחת וחצי כפית תערובת תבלינים מעורבים,
רבע כפית מלח.
לתאנים ולרוטב
300 - 350 גרם בשר טחון
1 ק"ג תאנים טריות או חצי ק"ג יבשות
4 - 5 בצלים
100 גרם אגוזים קלויים במקצת
רבע כוס שמן
1 כוס מים
חצי לימון
1 כף דבש
חצי כפית פלפל לבן
1/8 כפית זנגויל
1 כפית קינמון.
אופן ההכנה
הוראות הכנה
1.טוחנים את הבשר ותפו"א,הבצל והפטרוזיליה,מוסיפים את התבלינים ואת שאר
החומרים, כדאי להשאיר את התערובת למשך 20 דקות,לפני השימוש.
2.חולטים את התאנים באם הן מיובשות(טריות אין צורך לחלוט),במים חמים,למשך
שעה. מעבירים חריץ לאורך,בעדינות. על התאנה להישאר שלמה.(תאנה טריה חותכים צלב ומשחררים מעט כדי ליצור מקום למילוי
3.מכינים את תערובת הבשר וצרים ממנה כדורים קטנים,מכניסים לתאנה ומהדקים בכף היד.ממלאים כך את כל התאנים.
4.קולפים את הבצל,חותכים לרצועות אורך,מאדים בסיר על אש קטנה. מניחים מעל
[הבצל] את התאנים הממולאים. מערבבים את המים,התבלינים והשמן,יוצקים על
התאנים ומבשלים כשעה על אש קטנה.
***יש לנהוג בתבשיל זה בעדינות רבה,כדי שהתאנים ישארו שלמים.
5.לאחר כ 30 דקות,קוצצים את האגוזים,מערבבים אותם בדבש,קינמון ומיץ לימון
ומפזרים מעל התאנים. ממשיכים לבשל עוד כ 15 דקות.
מסדרים 3 תאנים ומוזגים עליהם את הרוטב מקשטים בעלי נענע
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון