חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חמין ירקות שורש בסגנון גלילי - צמחוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חמין ירקות שורש בנוסח גלילי מדהים בצבעיו העזים ובטעמו
חמין ירקות שורש בסגנון גלילי - צמחוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חמין ירקות שורש בנוסח גלילי מדהים בצבעיו העזים ובטעמו
הוראות הכנה
מרכיבים
חצי כוס שמן או מרגרינה (עדיף מרגרינה)
1 בצל גדול קצוץ לרצועות
3 לפת חצויה לשניים
3 סלקים קלופים בינוניים
3 קולרבי מנוקים מעלים וגבעולים חצויים
3 גזרים עבים מנוקים וקלופים חתוכים לשליש
3 תפוא"ד בינוניים
5 - 6 שיני שום קלופות ומחוצות
1 כוס לוביה שהושרתה במים ללילה סוננה ונשטפה
1 כוס חיטה שהושרתה במים ללילה סוננה ונשטפה
כפית פלפל שחור גרוס עבה
3/4 כף מלח גרוס עבה
1/4 כפית צילי גרוס
כפית קימל טחון
(3 גריגרי הל) לא חובה
חצי כוס דבש/סליאן/ סוכר חום
אופן ההכנה
1.בסיר ענק ממיסים את המרגרינה או מחממים את השמן מטגנים את הבצל ומוסיפים
את התבלינים מטגנים עד להזהבת הבצל על אש נמוכה.
2.מסדרים את כל הירקות בסיר ולצידה את הלוביה.
3.שופכים פנימה את הדבש או הסילאן או הסוכר החום
4.מכניסים את החיטה לשקית קוקי סוגרים תוך השארת מקום והתפחה ומנקבים
בתחתית ובצד חורים קטנים עם קיסם כדי לאפשר לנוזלים להיכנס לשקית
מניחים בסיר מוד לדופן
5.ממלאים מים עד לכיסוי כל המרכיבים ומרתיחים כ 10 דקות
6.מעבירים ללהבה הקטנה בגז על אש הכי נמוכה מכסים ומניחים מגבת מעל
ומבשלים כל הלילה (ניתן לבשל על פלטת שבת או בתנור בחם 110 מעלות
כל הלילה)
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון