הוראות הכנה
מרכיבים
חצי כוס שמן או מרגרינה (עדיף מרגרינה)
1 בצל גדול קצוץ לרצועות
3 לפת חצויה לשניים
3 סלקים קלופים בינוניים
3 קולרבי מנוקים מעלים וגבעולים חצויים
3 גזרים עבים מנוקים וקלופים חתוכים לשליש
3 תפוא"ד בינוניים
5 - 6 שיני שום קלופות ומחוצות
1 כוס לוביה שהושרתה במים ללילה סוננה ונשטפה
1 כוס חיטה שהושרתה במים ללילה סוננה ונשטפה
כפית פלפל שחור גרוס עבה
3/4 כף מלח גרוס עבה
1/4 כפית צילי גרוס
כפית קימל טחון
(3 גריגרי הל) לא חובה
חצי כוס דבש/סליאן/ סוכר חום
אופן ההכנה
1.בסיר ענק ממיסים את המרגרינה או מחממים את השמן מטגנים את הבצל ומוסיפים
את התבלינים מטגנים עד להזהבת הבצל על אש נמוכה.
2.מסדרים את כל הירקות בסיר ולצידה את הלוביה.
3.שופכים פנימה את הדבש או הסילאן או הסוכר החום
4.מכניסים את החיטה לשקית קוקי סוגרים תוך השארת מקום והתפחה ומנקבים
בתחתית ובצד חורים קטנים עם קיסם כדי לאפשר לנוזלים להיכנס לשקית
מניחים בסיר מוד לדופן
5.ממלאים מים עד לכיסוי כל המרכיבים ומרתיחים כ 10 דקות
6.מעבירים ללהבה הקטנה בגז על אש הכי נמוכה מכסים ומניחים מגבת מעל
ומבשלים כל הלילה (ניתן לבשל על פלטת שבת או בתנור בחם 110 מעלות
כל הלילה)
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון