הוראות הכנה
מרכיבים
נתח פילה סלמון פרוס לחמש מנות נאות (עם העור)
2 שיני שום
מעט מלח
4 כפות טחינה גולמית
שמן לטיגון
אופן ההכנה
למחבת רחבה ועמוקה יוצקים שמן בגובה ס"מ מהתחתית. מחממים. מניחים שן שום חצויה אחת בשמן ואת נתחי הדג עם צד העור כלפי מטה. ממליחים. מכסים את המחבת ומטגנים עם מכסה בין 10 ל-12 דקות (אמורה להתקבל תחתית, עור, פריכה ודג עשוי. מעבירים לנייר סופג.
כותשים את שן השום הנותרת ומערבבים עם הטחינה היטב.
בצלחת הגשה מניחים את פרוסת הדג ומעל מזליפים מעט מהטחינה הגולמית המתובלת בשום.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון