חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פירה עם גבינת גאודה שום ועירית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת פירה תפוחי-אדמה קלאסית, שבאמצעות גבינת "גאודה" הולנדית חריפה, שום ועירית - הופכת למעדן המשדרג כל מנה עיקרית.
פירה עם גבינת גאודה שום ועירית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת פירה תפוחי-אדמה קלאסית, שבאמצעות גבינת "גאודה" הולנדית חריפה, שום ועירית - הופכת למעדן המשדרג כל מנה עיקרית.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג תפוחי אדמה
500 גרם גבינת "גאודה" מגוררת גס
10 שיני שום
צרור עירית קצוצה
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
נקלף את תפוחי האדמה ונבשל בסיר במשך כ-30 דקות, עד שיתרככו. במידת הצורך לבשל עוד מספר דקות. נסנן את המים ונשאיר את תפוחי האדמה בסיר כשהוא מכוסה במגבת ועליה מכסה הסיר ל-5 דקות נוספות.
נחצה את שיני השום, נניח בסיר קטן, נכסה במים ונבשל על אש קטנה במשך חצי שעה, עד שיהיו רכות ויאבדו את חריפותן.
נוסיף את החמאה, השום והשמנת ונאחד עם תפוחי האדמה באמצעות ממעך ידני. נוסיף את גבינת הגאודה החריפה בהדרגה, תוך כדי מעיכה. נוסיף פלפל שחור גרוס וכמות קטנה בלבד של מלח ונמשיך לערבב - בהדרגה הפירה ייעשה אחיד והגבינה תתמזג עם שאר המרכיבים. נוסיף חצי מכמות העירית הקצוצה לערבוב קל נוסף.
נבזוק מעל כל מנה את שאר העירית הקצוצה ונגיש. בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון