הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח רגיל
קורט מלח
150 גר' חמאה
חצי כוס סוכר
2 חלמונים
רבע כוס פקאנים קצוצים דק
למלית
חצי כוס סוכר
רבע כוס מים
1 פלח לימון על קליפתו
4 אגסים גדולים, קלופים, חצויים ומנוקים מליבה
1 חלבון
2 כפות סוכר
לציפוי
1 כוס שמנת לקצפת _( 250 גר')
2 כפיות אבקת סוכר
חצי כפית אבקת פודינג וניל
2 כפות אגוזי פקאן קצוצים
תבנית פאי 25 ס"מ
אופן ההכנה
להכנת הבצק: שמים בקערה את הקמח, סוכר, מלח, חמאה וחלמונים. מפוררים את החמאה בקצות האצבעות ומשפשפים לתערובת פירורית. לשים לבצק אחיד, מוסיפים פקאנים ולשים שוב.
מרפדים את תחתית ודפנות של תבנית הפאי בשני שלישים של הבצק ומאחסנים במקרר, יחד עם יתרת הבצק.
להכנת המלית, שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומחממים על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מוסיפים את פלח הלימון ומבשלים 4 דקות.
מוסיפים את האגסים, מנמיכים את האש ומבשלים 10-15 גדות, או עד שהאגסים יתרככו אך ישמרו על צורתם.
מסירים מהאש ומשליכים את הלימון ומקררים במקרר.
להכנת העוגה מחממים את התנור ל180 מעלות. בכף מחוררת מוציאים האגסים מן הסירופ ועורכים בטבעת צפופה בתבנית המרופדת כשקצה האגס הצר פונה כלפי המרכז.
מרדדים את שליש הבצק הנותר לעלה דק בקוטר התבנית. בסכין חדה חותכים ומסירים עיגול ממרכז עלה הבצק ומניחים את טבעת הבצק המתקבלת כך שתכסה את האגסים בלבד.
מהדקים את כיסוי הבצק ומצמידים לשיכבת הבצק התחתונה.
טורפים החלבון ומברישים הבצק.
בוזקים על הבצק את הסוכר. אופים 40-35 דקות בתנור או עד להזהבת העוגה.
מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.
לפני ההגשה מכינים הציפוי - מקציפים השמנת עם אבקת הסוכר ואבקת הפודינג. מערמים חלק מן הקצפת בחור שבמרכז העוגה ובוזקים עליה את הפקאנים. שמים את יתרת הקצפת בכלי נפרד ומגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון