הוראות הכנה
מרכיבים
4 -ירכי עוף או 8 שוקיים
1 כוס אורז
1 בצל גדול קצוץ
1 עגבניה גדולה קלופה וקצוצה
1 כפית פפריקה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס עבה
קמצוץ כמון
קמצוץ סוכר
1/8 כפית בהרט (לא הכרחי)
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
אופן ההכנה
1. בסיר בינוני עם מעט שמן מטגנים בצל, מזהיבים בשמן עד שקיפות
2. מוסיפים לסיר את נתחי העוף ומטגנים שיזהיבו משני הצדדים כ 10 דקות
3. מוסיפים עגבניה גדולה בשלה קצוצה לקוביות, ומטגנים יחד עם הבצל עד שרוב
הנוזלים שלה מתאדים
4. מוסיפים אורז ואחד ושלושת רבעי כוסות מים
5. מתבלים במלח, פלפל שחור, קצת פפריקה, קופסת רסק עגבניות קטנה וקצת
בהראת מביאים לרתיחה, נותנים לבעבע חזק 5 דקות בסיר פתוח.
6. מנמיכים לאש מינימלית, מכסים את הסיר, ומבשלים עד לאידוי כל המים כמו
אורז רגיל
בסיום הבישול משאירים על האש במכסה סגור עוד איזה רבע שעה
וכשמרימים את המכסה נזהרים שכל המים שניקוו מעליו מבפנים לא יצנחו לתוך האורז, מזיזים מיד את המכסה שמים יטפטפו לכיור או למקום אחר רק לא לתוך הסיר
מערבבים ומגישים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון