חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מלוחיה מרק הדגל המיצרי נוסח מסעדת זייתון בקהיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק מלוחיה ספינת הדגל של המטבח המצרי אי אפשר להשאר אדיש אליו brבגלל צבעו הירוק ומירקמו יש כאלה שסולדים ממנו. brאך מי שטעם ולו פעם אחת ממכר
מלוחיה מרק הדגל המיצרי נוסח מסעדת זייתון בקהיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק מלוחיה ספינת הדגל של המטבח המצרי אי אפשר להשאר אדיש אליו brבגלל צבעו הירוק ומירקמו יש כאלה שסולדים ממנו. brאך מי שטעם ולו פעם אחת ממכר
הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים:
2.5-2 ליטר מרק עוף או בשר(אמיתי,לא מאבקה,בבקשה!)
1 ק"ג עלי מלוחיה טריים( יש להשיג בשווקים),או 120 ג'ר עלים מיובשים.
3 שיני שום
2 כפות שמן
1 כף כוסברה טחונה
פפריקה חריפה
מלח ופלפל.
אופן ההכנה
ההכנה:
1.שוטפים היטב את העלים,חותכים ומרחיקים את הגבעולים.משטחים על מגבות
ליבוש במשך יממה.
2.מעבירים למעבד ומרסקים בפולסים לרסק,.
** (אם משתמשים בעלים מיובשים,מפוררים בידיים לקערה גדולה,יוצקים
עליהם .מים חמים.מניחים לתפוח פי שניים.מוסיפים עוד מעט מים אם יש צורך).
3.בסיר גדול מביאים את מרק העוף לרתיחה .מוסיפים את עלי המלוחיה (הטריים)
ובוחשים היטיב. (מבשלים בערך 10 דקות אם המלוחיה טריה,וקרוב לחצי שעה
אם משתמשים במיובשת).
4.מכינים תקלייה-( רוטב שום):
מועכים את השום עם מעט מלח,מזהיבים בשמן.מוסיפים את הכוסברה וקורט
פפריקה חריפה.בוחשים היטב.
5.מוסיפים את תערובת השום למרק,מכסים ומבשלים עוד שתי דקות.בוחשים מידי
פעם.עלי המלוחיה צריכים לצוף בתוך המרק.טועמים ומתקנים תיבול.
הגשה
אפשר להגיש כך,ואפשר בלווית אורז רגיל שמבשלים אותו בתוך המרק היסודי,לפני שמוסיפים את המלוחיה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון