הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:
4 כפות מרגרינה או חמאה ללא מלח
1 ק"ג שורש (ראש) סלרי (3-2 גדולים) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.
2 גבעולי כרישה צעירים (החלק הלבן בלבד) רחוצים ופרוסים.(לא תמיד יש לי)
4 שלוט קלופים וקצוצים אפשרי גם בצל.
3 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים כדי שיתבשל יותר מהר.
8 כוסות ציר עוף או ציר ירקות
מלח ופלפל לבן טחון טרי
1 כוס שמנת צימחית או רגילה (לא הכרחי אבל מוסיף המון).
לעיטור:
3 כפות עירית קצוצה
¼ כוס שקדים פרוסים קלויים (לא הכרחי)
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. ממסים בסיר גדול את המרגרינה על להבה בינונית.
2. מוסיפים את הסלרי, כרישה ושלוט ומאדים כ- 15 דקות מערבבים מפעם לפעם.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה, המרק המלח והפלפל ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר, מבשלים כ-40 דקות.
5. מורידים מהאש ומצננים כ- 5 דקות.
6. בעזרת ממחה ידני טוחנים בתוך הסיר למחית חלקה, ומביאים שוב לרתיחה.
7. מוסיפים את השמנת טועמים ומטבלים לפי הטעם.
8. להגשה מחלקים לקערות מרק וזורים מעל עירית ושקדים קלויים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון