הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות גרגירי חומוס, מושרים למשך הלילה
1/4 כוס שמן זית
8 כרעי עוף טרי
5 שיני שום קלופות ופרוסות
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
2 בצלים קצוצים
5 -6 שורשי ארטישוק ירושלמי קלופים וחצויים
1/2 כוס כוסברה, קצוצה
עלים מ-2 גבעולי רוזמרין
5 -6 עלי מרווה קצוצים
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
3 כפות לימונים כבושים
1 כף כורכום
אופן ההכנה
אופן הכנה
* מסננים את החומוס, ומבשלים בסיר גדול עם מים כשעה או בסיר לחץ 10 דקות.
* בשמן זית משחימים את חלקי העוף מכל הצדדים, מעבירים לצלחת. מוסיפים
לסיר את השום, הפלפל, הבצל והארטישוק הירושלמי ומטגנים רק עד שהם
מתחילים להזהיב.
* מחזירים את העוף לסיר, מערבבים, ומוסיפים את הכוסברה והרוזמרין והמרווה,
מלח ופלפל, הלימונים הכבושים והכורכום. מערבבים, ומטגנים 2 דקות.
מוסיפים את גרגירי החומוס, ומערבבים. מוסיפים כוס אחת של מים, מביאים
לרתיחה, מכסים היטב ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות, עד שהעוף עשוי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון