הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים
1 ק"ג דג טונה
מיץ מ- 2 לימונים
1 חב' כוסברה קצוצה דק
½ כוס פפריקה מתוקה )לאוהבי חריף חלקו ל 1/2 מתוק 1/2 חריף(
½ כוס שמן
מעט מלח
1 ½ ראשים ,שום
5 פלפלים חריפים אדומים ארוכים
5גמבות חצויות ל- 2)לכיסוי תחתית הסיר
הוסף מרכיבים אלו לרשימת הקניות
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1.לחתוך את הדג לפרוסות עבות. לשטוף במים זורמים.
להשרות הדג במיץ הלימון.)לשעה לפחות(
2.לחתוך את גמבות לחצי ולכסות את תחתית הסיר כשהצד
החתוך כלפי מטה.
כמות הגמבות תלויה בגודל הסיר , במידה והסיר גדול
צריך לשים יותר גמבות.
3.לפזר 1/3 מהחומרים - כוסברה ושיני שום שלמים
4.להוסיף מעל את הטונה שהושרתה במיץ הלימון )לא
לשטוף(
5.לפזר שוב 1/3 החומרים מהכוסברה הקצוצה ואת שיני
השום )השלמים(.
6.בכוס מערבבים את הפפריקה המתוקה , השמן והמלח ,
לערבב היטב עד שלא יהיו גושים.
7.לפזר שוב 1/3 של הכוסברה והשום שבשכבה העליונה.
להוסיף מעל מים עד כיסוי הדגים. להביא לרתיחה
ומיד מנמיכים ללהבה הקטנה ביותר לבישול של 1 ½
שעות כשהוא מכוסה.
לא לערבב בזמן הבישול.
יש לקחת בחשבון שהטונה מלוחה מאוד, ולכן צריך להיזהר עם
המלח.
שיפורים באם רוצים ניתן להוסיף לפני הגמבות פרוסות תפוא"ד או
קולורבי
בכדי שתבשיל יהיה חריף מאוד מחלקים את הפפריקה לחצי מתוק חצי
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון