חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מטבק/מאטבק נוסח דליית אל כרמל מאכל מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מטבק / מאטבק מאכל דרוזי של בורגול בגרגירי חומוס ובצל מטוגן בניחוח קינמון
מטבק/מאטבק נוסח דליית אל כרמל מאכל מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מטבק / מאטבק מאכל דרוזי של בורגול בגרגירי חומוס ובצל מטוגן בניחוח קינמון
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס חומוס מושרה ללילה או (סאנפרוסט)
2 כוסות בורגול עבה וגס
3 בצלים ענקיים קצוצים לרצעות אורכיות
1 חבילה חמאה
1 כפית מלח לערך
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
קמצוץ ציפורן
1/4 כפית סוכר
50 ג"ר צנוברים קלויים על מחבת חמה
אופן ההכנה
1. בסיר עם מים מבשלים את החומוס עד שיהיה רך לאכילה
2. מסננים ומניחים על תבנית אפיה (פזור)לקירור ויבוש כשעה (חשוב)
3. בכלי מניחים את הבורגול להתפחה לחצי שעהמכסים במים ועוד שליש מים
מגובה הבורגול
4. בסיר עם תחתית עבה ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצל מנמיכים את האש
ומטגנים את הבצל עד הזהבה מוסיפים לקראת סוף טיגון הבצל את כל
התבלינים ומטגנים תוך ערבוב עוד כ 2 דקות
5.מגדילים את הלהבה לבינונית מוסיפים את הבורגול ומטגנים תוך ערבוב עד
להזהבת קלה של הבורגול (זהירות נדבק לתחתית)
6.מוסיפים את החומוס ומטגנים את הכל עוד מספר דקות עד לחימום כל המרכיבים
7.מערימים ע"ג צלחת הגשה עמוקה ומפזרים מעל את הצנובר הקלוי
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון