הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס חומוס מושרה ללילה או (סאנפרוסט)
2 כוסות בורגול עבה וגס
3 בצלים ענקיים קצוצים לרצעות אורכיות
1 חבילה חמאה
1 כפית מלח לערך
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
קמצוץ ציפורן
1/4 כפית סוכר
50 ג"ר צנוברים קלויים על מחבת חמה
אופן ההכנה
1. בסיר עם מים מבשלים את החומוס עד שיהיה רך לאכילה
2. מסננים ומניחים על תבנית אפיה (פזור)לקירור ויבוש כשעה (חשוב)
3. בכלי מניחים את הבורגול להתפחה לחצי שעהמכסים במים ועוד שליש מים
מגובה הבורגול
4. בסיר עם תחתית עבה ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצל מנמיכים את האש
ומטגנים את הבצל עד הזהבה מוסיפים לקראת סוף טיגון הבצל את כל
התבלינים ומטגנים תוך ערבוב עוד כ 2 דקות
5.מגדילים את הלהבה לבינונית מוסיפים את הבורגול ומטגנים תוך ערבוב עד
להזהבת קלה של הבורגול (זהירות נדבק לתחתית)
6.מוסיפים את החומוס ומטגנים את הכל עוד מספר דקות עד לחימום כל המרכיבים
7.מערימים ע"ג צלחת הגשה עמוקה ומפזרים מעל את הצנובר הקלוי
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון