הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג בשר בקר טחון
1 שקית (10 גרם) אבקת אפיה
2 כפות אורז
חצי בצל קצוץ
חצי בצל חתוך לשניים
1 ביצה
חצי שן שום קצוצה
חצי שן שום חצויה
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות
1 גזר פרוס גס
מלח
1 כפית פלפל לבן
2 כפות שמן
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הבשר, האורז, הבצל הקצוץ, השום הקצוץ, הביצה, מעט מלח ואבקת האפיה. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל והשום כשתי דקות. מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה ומערבבים היטב כשתי דקות ביחד. מוסיפים מים כדי שלושת רבעי גובה הסיר. יוצרים קציצות מהבשר ומניחים בסיר בזהירות. מביאים לרתיחה. מוסיפים ככפית מלח ואת הפלפל הלבן, מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים כשלושים וחמש דקות עד ארבעים דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון