הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
40 גר' שמרים או כף גדושה שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1/4 כוס מים פושרים
לערבב להתפיח 10 דק',עד לתסיסה
4 כוסות קמח
100 גר' מחמאה רכה / או חמאה (עדיף)
1/3 כוס סוכר
2 חלמונים
1/2 כוס נוזלים פושרים
1 כף תמצית וניל
1/2 כף קליפת לימון מגוררת
1/2 כף קליפת תפוז מגוררת
קורט מלח.
200 גר' מרגרינה רכה.או חמאה (עדיף חמאה)
חומרים למילוי
200 ג"ר שוקולד השחר למריחה
או 250 ג"ר שוקולד ציפס
אופן ההכנה
הוראות הכנה לבצק
1.ללוש בצק מכל החומרים (מלבד 200 גר' מרגרינה).
2.ניתן ללוש במיקסר.עד שהבצק נפרד מהדפנות בקלות.הבצק צריך להיות רך מאוד.
לרדד את הבצק על משטח מקומח עלה בגודל של 40X 40 ,למרוח את המרגרינה
על העלה ולקפל את שני הצדדים אחד על השני ואז מלמעלה למטה.(מעטפה)
3.עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה או 10 דק' בהקפאה.ניתן לשמור את הבצק
עטוף בניילון נצמד כמה ימים במקרר
4.חוזרים על פעולת הקיפול והרידוד פעם נוספת לאחר שהבצק היה שעה .(את
הבצק אין מתפיחים לאחר הכנתו,אלא רק את דברי המאפה המוכנים).
*** לאחר רידודו בפעם השניה ניתן לעשות איתו קוראסונים וכו'
לאחר עיצוב המוצר מניחים להתפחה ואופים
5.פורסים עלה בהבצק חותכים לקוביות מורחים מעט מהשוקולד ומגלגלים
מכיוון השפיץ לכוון השפיץ שממול לקבלת שבלול מניחים בתבנית על נייר
אפיה במרחק מה זה מזה ומתפיחים כשעה מכוסה במגבת בגמר ההתפחה מורחים
מעט חלמון ביצה וזורים למעלה מעט שומשום
מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים עד להזהבה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון