הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לגליל אחד באורך כ 25 ס"מ:
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
3 כפות דבש
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם קליפות תפוז מסוכרות, קצוץ דק
50 גרם אגוזים קלויים, קצוצים דק
200 גרם עוגיות סנדביץ בטעם לימון מרוסקות דק
100 גרם מרציפן חתוך גס
אופן ההכנה
1. ממיסים את השוקולד עם חמאה ודבש במיקרוגל. בוחשים עד לקבלת תערובת
חלקה ומבריקה.
2. מוסיפים שקדים,קליפות תפוז, אגוזים ו-3/4 מכמות העוגיות. מצננים
ומעבירים למקרר למשך שעה-שעתיים עד להתייצבות.
3. מוסיפים את חתיכות המרציפן ומקררים כ 15 דקות נוספות
4. על גבי נייר אפייה מסדרים גליל של התערובת ומגלגלים לצורת נקניק. עוטפים
ומקררים למשך חצי שעה.
5. מוציאים מהמקרר, פותחים את ה"אריזה" ומגלגלים על מצע של פירורי העוגיות
שנותרו.
6.עוטפים בנייר אפייה וברדיד אלומיניום (כדי שהנקניק לא יספוג טעמים
וריחות) ומחזירים למקרר. מקפיאים לפחות שעתיים .
7. פורסים לפרוסות דקות ומגישים לקישוט מומלץ כמה עלי נענע
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון