הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים:
לבצק:
1 כוס שמן
1 כוס מים
1 חבילת מרגרינה (200 גר')
3 כוסות קמח
3 כוסות סולת
1 אבקת אפיה
למילוי:
1 כוס סוכר
1 כף קינמון
חצי כוס שומשום
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1 כוס צנוברים
לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ וסרט קליפה מלימון אחד
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.שמים בסיר את המים, שמן ומרגרינה. מבשלים תוך ערבוב עד שכל החומרים
נמסים ומעורבבים.
2.מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח, הסולת ואבקת האפיה. לשים ומערבבים
לבצק.
3.מרפדים את תבנית התנור במחצית מכמות הבצק לשכבה אחידה.
4.מערבבים את חומרי המילוי ומפזרים בשכבה אחידה על תחתית הבצק.
5.מניחים את שאר הבצק, טלאים טלאים דקים על המילוי, עד שכל המילוי מכוסה
שכבה אחידה של הבצק. מהדקים מעט.
6.בסכין חדה, חותכים מעוינים ברוחב של כ-3 ס"מ.
7.אופים בתנור, בחום של 180 מעלות, כחצי שעה.
בזמן הזה מכינים את הסירופ: שמים את כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות עד שמתקבל סירופ סמיך. מקררים.
בגמר האפיה, יוצקים אל התבנית החמה את הסירופ הקר, סביב סביב, מניחים להיספג ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון