הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים:
1 כוס שעועית יבשה מושרית במים קרים למשך הלילה
10 שיני שום קלופות מעוכות מעט
6 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לאורכם לרבעים
1 זנב פרה חתוך לחוליות, או רגליים של כבש או נתחי בשר או גרונות הודו
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כף כורכום
3 כפות תרכיז סלקא (תרכיז סלק)
חומרים לקוקלא
200 ג"ר שומן כבש או בקר קצוץ
6 שיני שום כתושות
2 כוסות סולת
2 כפות פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כף אחררט (תערובת תבלינים טריפוליטאית)
למעיים ממולאים או בשקית קוקי מהודקת
למילוי:
2 כוסות אורז שטוף ומסונן
1 כוס שומן כבש או בקר קצוצים
6 כבדי עוף קצוצים גס
2 בצלים קצוצים
6 שיני שום קצוצות
500 גר' בשר קצוץ
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס שמיר קצוץ
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים בקערה ולשים לתערובת אחידה.
צרים מהתערובת קציצות מוארכות, כמו קבב. מניחים על מגש, מכסים בניילון נצמד ומקררים עד לשימוש.
הכנת המעיים:
מערבבים היטב את כל החומרים לתערובת אחידה. ממלאים מעיים מנוקים בתערובת למעין נקניק ארוך או כמה נקניקים קצרים.
להכנת הטביחה:
שמים את השעועית המסוננת בסיר רחב ועליהם את נתחי הבשר. מניחים על הבשר את המעיים הממולאים, הקוקלא ורבעי תפוחי האדמה.
מוסיפים מים שכמעט יכסו את הכל. מוסיפים את התבלינים ותרכיז הסלקא..
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה למשך הלילה, או מכניסים לתנור בחום של 110 מעלות למשך הלילה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון