הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס חומוס מושרה למשך הלילה במים קרים
6 כרעיים של עוף או 1 קג' של נתחי כבש
2 בצלים קצוצים גס
5 גבעולים ועלים של סלרי פרוסים
חצי כוס כוסברה קצוצה
2 כפות פפריקה מתוקה
1כפית פפריקה חריפה
1 כף כורכום
כפית קינמון
מלח, פלפל שחור טחון טרי
6 תפוחי אדמה חתוכים לאורכם לרבעים
אופן ההכנה
1.מסננים את החומוס המושרה ומניחים על משטח העבודה. לוחצים על גרגירי
החומוס עם סיר כבד ו"נוסעים" על החומוס קדימה-אחורה, עד שהם מתקלפים
ונפרדים לשני החלקים. את הקליפות זורקים.
2.שמים את גרגרי החומוס בתחתיתו של סיר רחב. עליהם מניחים את העוף או
הבשר. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כחצי שעה.
3.מוסיפים למים את התבלינים, הירקות ותפוחי האדמה. מביאים לרתיחה שוב,
מכסים, ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי.
4.מגישים עם קוסקוס.
ועם הקוסקוס מגישים טירשי (ראו מתכון נפרד)
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון