הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים
לקרמל
21 כוס סוכר
כף מיץ לימון
50 ג"ר חמאה
לעוגה
8 ביצים
1.5 כוסות סוכר
10 גרם (כף גרידת לימון)
200 גרם ( 1.5 כוסות) קמח
300 גרם סולת (2.5 כוסות)
2 שקיות אבקת אפיה
1 כוס חלב
1 כוס שמן
החומרים להכנת הדבש:
1/4 1 כוסות סוכר
1/4 1 כוסות מים או מיץ תפוזים
מיץ מחצי לימון
מי ורדים לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מסירים מהתבנית את התחתית, מצפים אותה ברדיד אלומיניום ומהדקים אותה
היטב אל דפנות התבנית. ומורחים אותה היטב בחמאה או שמן
2.מחממים היטב מחבת ומוסיפים את הסוכר החמאה והלימון. מבשלים על להבה
נמוכה עד שנוצר טופי קרמל חום נוזלי. יוצקים את הקרמל מייד אל התבנית
ומטלטלים את התבנית כך שהקרמל יצפה את כל התחתית. מניחים בצד.
3.מקציפים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר עד שהן תופחות ובהירות.
מוסיפים את גרידת הלימון, הקמח, הסולת ואבקת האפייה ומערבבים בכף עץ עד
שהבלילה אחידה. מוסיפים את החלב והשמן ומערבבים עד שהבלילה
אחידה.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). שופכים את הבלילה לתבנית.
5.מכניסים לתנור ואופים 35 דקות, עד שהעוגה זהובה ויציבה. מוציאים מהתנור,
הופכים את העוגה על צלחת הגשה שופכים את הדבש לאט לאפשר ספיגה.
הכנת הדבש בכלי מבשלים את כל החומרים עד לסמיכות של דבש דליל
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון