הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג קוקבני עוף או הודו חתוכים לקוביות 3X3 ס"מ
2 בצלים בינוניים,
4-8שיני שום לפי העדפה,
1/3 כוס שמן תירס,
1/2 פלפל ירוקבהיר
2 כפות פפריקה מתוקה .
1 כפית פלפל שחור גרוס.
1 כפית קימל טחון,
1 כפית שטוחה מרק עוף בתוך המים,
3/4 כפית מלח בישול גס או שלחני
2 עלי דפנה.
אופן ההכנה
הוראות הכנה:
1.באם הקורקבנים קפואים מפשירים אותם לאט בתוך המקרר )במשך
לילה שלם( או במים רגילים כשעה ,+
2.חותכים את הקורקבנים לקוביות של 2-3 ס"מ רצוי בגדלים שווים.
3.שמים שמן בסיר רחב ולא גבוה, ומטגנים את הבצל עד
שנהיה שקוף ולא זהוב מוספים את השום ומטגנים כדקה
נוספת
4.כאשר האש גבוהה מוספים בפעם אחת את כל קוביות
הקורקבנים וחורכים אותו מכל צידו בערבוב זריז במשך
כדקה עד שתי דקות.
5.בוזקים את הפפריקה ומערבבים מהר מאוד
שלא יחרך בתחתית,ומיד מוספים את המים או מרק
עוף ,מערבבים טוב ומוודאים שלא נדבק כלום לתחתית
הסיר .
6.מוסיפים את הפלפל שחור הטחון ואת הקימל הטחון וכן
את חצי הפלפל הירוק, ניתן להוסיף כמה פרוסות
מפלפל חריף לצורך קבלת תבשיל פיקנטי - להיזהר
מחריפות יתר.
7.מוספים מלח לפי הצורך עד כ- 3/4 כפית שטוחה,
ומוסיפים את עלי הדפנה. (זהירות באם מוכשר עבר המלחה)
בישול
**דואגים שהקורקבנים יהיו מכוסים בנוזלים כ- 1 ס"מ גובה מים מעליהם,
מבשלים באש נמוכה בינונית כשעתיים,
מסירים את המכסה,דואגים שיהיו מספיק נוזלים עד כדי גובה הבשר
ומבשלים עוד כ- 20 דק' לצמצום הנוזלים ל כ- 2/3 מגובה הבשר תוך שמירה
וערבוב שלא ידבק לתחתית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון