הוראות הכנה
מרכיבים
3 תפוחי אדמה גדולים מהסוג הלבן
1 גזר מגורד דק על פומפיה
50 גר' מחמאה
3 כפות גדושות קמח
1 שמנת חמוצה
ליטר וחצי מים
מלח+פלפל
שמיר קצוץ דק למי שאוהב-לדעתי מאוד מוסיף
1 כף אבקת מרק בטעם עוף אם רוצים - משפר את הטעם
אופן ההכנה
* חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ומרתיחים במים.
* בצד,מכינים רביחה:
ממיסים את המחמאה,מוסיפים את הגזר המגורד מטגנים קלות,מוסיפים את הקמח ומייד
מוסיפים 1 כוס מים קרים,מערבבים היטב לוודא שלא נוצרו גושים.
* כשתפוחי האדמה כבר התרככו, מוסיפים לרביחה קצת ממי תפוחי האדמה ,כדי להשוות
טמפרטורה וכך גם לא יווצרו גושים בהמשך.
* ממליחים ומפלפלים לפי הטעם מי שרוצה מוסיף אבקת מרק.
* ממשיכים לבשל עוד כ-20 דק'
* לקראת הסוף מוסיפים את השמיר הקצוץ.
* לפני ההגשה מוסיפים את השמנת החמוצה.
הערות:
* הכמויות שנתתי ניתנו לשינוי ומי שרוצה מרק סמיך יותר ,יוסיף קמח אבל תמיד לערבב בצד
קמח+מים קרים,לערבב עם מי מרק חם ורק אח"כ להוסיף למרק.
*בחימום חוזר יש להזהר מאחר והשמנת הופכת לגושים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון