חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק תפוחי אדמה עם שמנת חמוצה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק חובה בארוחת חג השבועות אצל אמא שלי
מרק תפוחי אדמה עם שמנת חמוצה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק חובה בארוחת חג השבועות אצל אמא שלי
הוראות הכנה
מרכיבים
3 תפוחי אדמה גדולים מהסוג הלבן
1 גזר מגורד דק על פומפיה
50 גר' מחמאה
3 כפות גדושות קמח
1 שמנת חמוצה
ליטר וחצי מים
מלח+פלפל
שמיר קצוץ דק למי שאוהב-לדעתי מאוד מוסיף
1 כף אבקת מרק בטעם עוף אם רוצים - משפר את הטעם
אופן ההכנה
* חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ומרתיחים במים.
* בצד,מכינים רביחה:
ממיסים את המחמאה,מוסיפים את הגזר המגורד מטגנים קלות,מוסיפים את הקמח ומייד
מוסיפים 1 כוס מים קרים,מערבבים היטב לוודא שלא נוצרו גושים.
* כשתפוחי האדמה כבר התרככו, מוסיפים לרביחה קצת ממי תפוחי האדמה ,כדי להשוות
טמפרטורה וכך גם לא יווצרו גושים בהמשך.
* ממליחים ומפלפלים לפי הטעם מי שרוצה מוסיף אבקת מרק.
* ממשיכים לבשל עוד כ-20 דק'
* לקראת הסוף מוסיפים את השמיר הקצוץ.
* לפני ההגשה מוסיפים את השמנת החמוצה.
הערות:
* הכמויות שנתתי ניתנו לשינוי ומי שרוצה מרק סמיך יותר ,יוסיף קמח אבל תמיד לערבב בצד
קמח+מים קרים,לערבב עם מי מרק חם ורק אח"כ להוסיף למרק.
*בחימום חוזר יש להזהר מאחר והשמנת הופכת לגושים.
מגיש: דובשן
מקור:
שתף את המתכון