הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים לרוסט ביף:
1.2 - 2 ק"ג סינטה
2 כפות חרדל דיזון
1/2 כוס שמן זית
1 כף מלח גס
1 כף פלפל שחור גרוס עבה
1 כף עלי טימין קצוצים דק
1 כף עלי בזיל (ריחן) קצוצים דק
מצרכים לפוקצה: (ניתן לרכוש מוכן)
קמח לחם 1 קג'
מים 600 גר'
חמאה שמן זית 90 גר'
שמרים יבשים 16 גר'
מלח 16 גר'
מצרכים לסנדביץ
200 ג"ר רצועות גמבה מוחמצות (ראה מתכונים)(ניתן לרכוש מוכן)
200 ג"ר רוטב שום או פסטו (ראה מתכונים)(ניתן לרכוש מוכן)
50 ג"ר מיונז או מרגרינה בטעם חמאה או חמאה
אופן ההכנה
אופן הכנת הרוסטביף:
למישרה
1. מכינים תערובת של כף מלח גס, 2 כפות חרדל דיז'ון, כף עלי טימין קצוצים דק
דק, כך של עלי אורגנו קצוצים דק דק, כף של עלי ריחן קצוצים דק דק, חצי
כוס שמן זית, כף פלפל שחור גרוס, כף שום כתוש. מלטפים גוש סינטה מיושן
(עד 2 ק''ג) ומעסים את הבשר במשך 10 דקות.
2. מניחים במקרר לכל הלילה. למחרת מחממים תנור למקסימום ומכניסים את הגוש
למשך 25 דקות. לאחר מכן מעבירים את התנור למצב של 180 מעלות ל20
דקות.
3. בתום הצליה/אידוי יש לעטוף את גוש הבשר בנייר כסף ולהכניס למקפיא למשך
שעה.
אופן הכנת הסנדויץ':
1. פורשים את הפוקאצ'ה ומורחים את רוטב השום או הפסטו. מניחים שכבה
ראשונה של פרוסות מלפפון חמוץ וגמבה מוחמצת. שכבה שניה של פרוסות
הרוסטביף. סוגרים את שני חלקי הפוקאצ'ה ומניחים בטוסטר חם כשהחלק הישר
כלפי מעלה. את החמאה מניחים במרכז הפוקאצ'ה ונועלים את הטוסטר למשך
מספר דקות עד שהחמאה או המיונית נספגה בסנדוויץ' ונוצרה קליפה קשה
ללחמניה. את טוסט/סנדוויץ' פורשים לשש רצועות ומגישים עם לקט ירקות
ורטבים שונים.
הכנת הפוקצה
1. ללוש את כל החומרים, להוסיף חמאה ומלח בסוף.
לגיוון הבצק ניתן להוסיף 150 גר' אגוזים קצוצים ו- 150 גר'
אגוזים טחונים. וכפית שום כתוש או עשבי תיבול
2. התפחה ראשונה 45 דקות.
לשטוח את הבצק על תבנית אפיה ולהתפיח 20-30 דקות.
ליצור שקעים על גבי הבצק בעזרת האצבעות.
למרוח בשמן זית, לפזר עשבי תיבול ומלח גס.
3. לאפות בתנור שחומם מראש בטמפ' 200 מעלות צלסיוס במשך
כ- 20-30 דקות במרכז התנור.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון