הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:
250 גרם פילה דג ים
2 עגבניות בשלות
חצי שן שום כתושה
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 כפות עירית קצוצה
מלח ים
מלח פלפל
אופן ההכנה
טרטר עגבנייה:
1. מגרדים את העגבניות על החלק הגס של הפומפייה.
2. מסננים את העגבניות המרוסקות, כך שיישאר רק הרכז (כעשר דקות).
3.מערבבים את בשר העגבנייה עם כף שמן זית, כף מיץ לימון, שום מלח ופלפל.
ומניחים במקרר.
הדג:
פורסים את הדג לפרוסות שקופות (כמילימטר).
הגשה:
1.מסדרים בכל צלחת כ-50 גרם דג כך שיהיה פרוס על כל הצלחת ולא אחד על
השני.
2.מכסים את הדג במיץ לימון, זמן זית, מפזרים מלח ים, ואת העירית הקצוצה
(הסדר מאוד חשוב). מניחים לדג לעמוד כחמש דקות לצורך תהליך הכבישה.
3.בעזרת שתי כפות יוצרים מבשר העגבנייה גליל, ומניחים במרכז הצלחת על הדג
ומגישים.
מומלץ עם פוקאצה חמה וחמאה איכותית
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון