הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים:
800 גר' בשר בקר / כבש חתוך לקוביות 3X3
1 קג' אורז עגול (אורז לריזוטו)
2 בצלים גדולים
2 כוסות שמן
800 גר' גזר
מלח,פלפל שחורכמון.
ראש שום(לא חובה - מי שאוהב)
מים לפי בצורך.
אופן ההכנה
הוראות הכנה:
1.חותכים את הגזר לרצועות דקות כמו גפרורים(גוליאני), ואת הבצל לקוביות.
2.מחממים את השמן בסיר גדול וגבוה ומוסיפים בצל עד שיזהיב.
3.חותכים את הבשר לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר ומטגנים עד שהוא משנה את
צבעו. ומזהיב מעט
4.מוסיפים מים לפי הצורך ומתבלים במלח, פלפל שחור וכמון.
5.מבשלים 40 דקות עד שעה עד שהבשר מתרכך.
6.מוסיפים את כל הגזר ומשלב זה לא מערבבים את את תכולת בסיר,
7.מכסים את הסיר על אש קטנה שיתבשל כ-15 דקות, בינתיים שוטפים את האורז
ומרתיחים כמות של מים.
8.לאחר 15 דקות פותחים את הסיר ומעל הכל מוסיפים את האורז, מתבלים במלח,
פלפל שחור וכמון, יוצקים על הכל מים רותחים עד 1 ס''מ מעל האורז.
מבשלים על אש גבוהה עם מכסה פתוח עד לספיגת המים.
9.אוספים את האורז משולי הסיר לכיוון המרכז לערמה במרכז הסיר, (אפשר
להוסיף במרכז הערמה ראש שום).
10 .מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.
11.מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה עוד 10 דקות
להגשה
בצלחת הגשה מציעים את האורז מעליו את הגזר ומסדרים את הבשר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון