הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
500 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
250 גרם גבינה לבנה רזה
2 ביצים מס` 1 (או 3 מס` 2)
600 גרם (21 4 כוסות) קמח
21 שקית אבקת אפייה
מעט מלח
למילוי:
250 גרם פלמידה (לקרדה), קצוצה דק
3 עגבניות, חלוטות במים רותחים וקלופות, ללא המיץ והזרעים, קצוצות דק
300 גרם גבינת פטה לא מלוחה , מפוררת
3 בצלים ירוקים (החלק הירוק) קצוצים דק
לציפוי:
ביצה טרופה
קצח
שומשום
אופן ההכנה
הבצק:
1. שמים במכל מעבד המזון את החמאה, הגבינה והביצים ומעבדים בהפסקות
(פולסים) עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ומעט
מלח ומעבדים שוב רק עד שנוצר בצק רך.
2. מוציאים את הבצק ממכל המעבד, משווים לו צורת קובייה, אורזים בניילון
נצמד ומאחסנים במקרר שעה עד שעתיים.
המילוי:
מערבבים את מרכיבי המילוי.
הבורקיטוס:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
חותכים את הבצק ל-2 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק בנפרד לעלה דק (כחצי
ס"מ). קורצים מהבצק עיגולים בקוטר כ-10 ס"מ. שמים כפית מהמילוי במרכז
כל עיגול. מקפלים את העיגול לשניים ומהדקים את השוליים. מברישים את
הבורקיטוס בביצה הטרופה ומפזרים עליהם קצח ושומשום. מניחים בתבניות
2. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות, עד שהבורקיטוס זהובים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון