הוראות הכנה
מרכיבים
36 שרימפס
חצי כוס שקדים קלופים, חצויים ומולבנים
חצי כוס אוזו (או משקה אניס אחר)
8 תאנים חתוכות לרבעים
1 שן שום קצוצה דק
שמן זית משובח
1 כף חמאה
12 עלי נענע קצוצים דק
מעט ג'ינג'ר מיובש מגורר
קורט סומק
מלח-ים ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מקפיצים את השקדים הקלופים והחצויים מעט במחבת טפלון חמה ללא שמן, עד שיקבלו גוון חום קל. ממלאים חצי כוס בשקדים, ומערים מעליה את האוזו. מכסים את הכוס ומשרים למשך שעה.
מנקים את השרימפס - מסירים את הקליפה (משאירים את הזנב), חותכים חתך דק בגב ומסלקים את צינור העיכול.
מחממים היטב מחבת רחבה להקפצה, מוסיפים מעט שמן זית משובח ואת השום הקצוץ. לאחר חצי דקה מוסיפים את השרימפס והתאנים. מקפיצים במשך שתי דקות, עד לשינוי צבע השרימפס. מוסיפים את התבלינים (נענע קצוצה, ג'ינג'ר מיובש, סומק, מלח-ים ופלפל שחור). מערבבים, ושופכים פנימה את האוזו והשקדים. מצמצמים את הנוזלים במשך דקה ומורידים מהאש. מוסיפים כף חמאה ומערבבים היטב.
מחלקים לשלוש צלחות ומגישים... בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון