הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק :
1 ק"ג קמח מנופה
50 גרם מרגרינה
7 כפיות סוכר
4 כפיות מלח
כ - 3 וחצי כוסות מים
ולקיפול :
150 גרם מרגרינה
אופן ההכנה
שמים את כל מרכיבי הבצק בקערה ןולשים היטב לבצק חלק ולא דביק .
מניחים לבצק לנוח כשעה וחצי .
לשים היטב את הבצק ומניחים לו לנוח עוד חצי שעה .
לשים שוב ומחלקים ל-11/12 כדורים שוים ,מכסים במגבת לחה ומניחים לבצק שוב לנוח כשעה .
לאחר מכן מרדדים כל כדור לעלה דק כמה שאפשר , מורחים את העלה בשכבה דקיקה של מרגרינה ( יש לשים לב לחלוקה שווה -150 גרם מרגרינה שיספיקו ל-12 הכדורים )
מקפלים את העלה לשליש לכיוון מרכז העלה ומעליו מקפלים את השליש הנותר.
על הרצועה שיש לנו מורחים שיכבה דקה של מרגרינה ומגלגלים .
לאחר שהכנו את כל הג'חנונים לוקחים סיר (אלומיניום או סיר אחר שניתן להכניסו לתנור )
מסדרים את הג'חנונים אחד ליד השני ואפשרות לקומה שניה .
מחממים תנור לחום הנמוך ביותר ( כ-90 מעלות) ואופים כל הלילה .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון