הוראות הכנה
מרכיבים
10 ראשי שום
2 גבעולי טימין
2/3 כוס שמן זית
1 פלפל שאטה קטן יבש
אופן ההכנה
קוצצים היטב את פלפל השאטה וקולפים את כל שיני השום. מניחים בסיר קטן ומכסים בשמן הזית. אם צריך, חותכים את גבעולי הטימין לחתיכות שיתאימו לגודל הסיר ומוסיפים.
מבשלים על הלהבה הקטנה של הכיריים (אבל על מקסימום להבה של אותה כירה), כך שהשמן יתחמם באיטיות. כאשר השמן מגיע לרתיחה, מסירים מהאש, עד שבועות השמן ייעלמו. מחזירים שוב לאש.
חוזרים על הפעולה 4 פעמים, ובפעם החמישית כאשר השמן רותח מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל מספר דקות עד הזהבת שיני השום. מסלקים את גבעולי הטימין.
יש לשמור את שיני השום בקירור, יחד עם שמן הזית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון