חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלי בקר ונקטרינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלי בקר ונקטרינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר שריר פרוס לפרוסות
12 נקטרינות שטופות, מגולענות וחצויות
שמן לטיגון
3 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
1 מקל קינמון
2 שיני שום
1/2 כפית כורכום
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות סוכר
להגשה:
3-2 כפות שמן
100 גרם שקדים מולבנים שלמים
1/2 צרור פטרוזיליה
אופן ההכנה
1. מכינים את התבשיל: סוגרים את נתחי הבשר במחבת עם שמן, ומסדרים אותם בסיר שטוח, שיכול להיכנס לתנור (שומרים את המחבת להמשך).
2. יוצקים שמן לסיר נפרד ומטגנים בצל. מוסיפים מקל קינמון, שום ונקטרינות וממשיכים לטגן, עד שהנקטרינות מתרככות מעט. מוסיפים כורכום, רסק עגבניות וסוכר, ומערבבים תוך כדי טיגון במשך דקה נוספת.
3. מעבירים את הנקטרינות אל הסיר השני ומניחים על הבשר. ממלאים מים בגובה הנקטרינות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
4. מחממים תנור לחום נמוך (120 מעלות).
5. מעבירים את הסיר לתנור וממשיכים לבשל כשעתיים וחצי. מדי פעם מנענעים את הסיר מצד לצד (לא לערבב!) ומוסיפים מעט מים רותחים במידת הצורך.
6. מכינים את תוספות ההגשה ומגישים: מקפיצים מעט את השקדים במחבת עם השמן, מוסיפים פטרוזיליה וממשיכים לטגן עוד דקה שתיים.
7.מסדרים בצלחת הגשה את הבשר ועליו את המשמשים. מפזרים עליהם את תערובת השקדים עם הפטרוזיליה, ומגישים עם לחם או אורז לבן.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון