הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר שריר פרוס לפרוסות
12 נקטרינות שטופות, מגולענות וחצויות
שמן לטיגון
3 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
1 מקל קינמון
2 שיני שום
1/2 כפית כורכום
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות סוכר
להגשה:
3-2 כפות שמן
100 גרם שקדים מולבנים שלמים
1/2 צרור פטרוזיליה
אופן ההכנה
1. מכינים את התבשיל: סוגרים את נתחי הבשר במחבת עם שמן, ומסדרים אותם בסיר שטוח, שיכול להיכנס לתנור (שומרים את המחבת להמשך).
2. יוצקים שמן לסיר נפרד ומטגנים בצל. מוסיפים מקל קינמון, שום ונקטרינות וממשיכים לטגן, עד שהנקטרינות מתרככות מעט. מוסיפים כורכום, רסק עגבניות וסוכר, ומערבבים תוך כדי טיגון במשך דקה נוספת.
3. מעבירים את הנקטרינות אל הסיר השני ומניחים על הבשר. ממלאים מים בגובה הנקטרינות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
4. מחממים תנור לחום נמוך (120 מעלות).
5. מעבירים את הסיר לתנור וממשיכים לבשל כשעתיים וחצי. מדי פעם מנענעים את הסיר מצד לצד (לא לערבב!) ומוסיפים מעט מים רותחים במידת הצורך.
6. מכינים את תוספות ההגשה ומגישים: מקפיצים מעט את השקדים במחבת עם השמן, מוסיפים פטרוזיליה וממשיכים לטגן עוד דקה שתיים.
7.מסדרים בצלחת הגשה את הבשר ועליו את המשמשים. מפזרים עליהם את תערובת השקדים עם הפטרוזיליה, ומגישים עם לחם או אורז לבן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון