חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פלמידה לבנה בעטיפת עגבנייה צלויה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פלמידה לבנה בעטיפת עגבנייה צלויה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
12 עגבניות בשלות
4 גבעולי טימין
1 שן שום
מלח ים, פלפל שחור גרוס
קורט סוכר
1/4 כוס שמן זית
למילוי העגבניות:
450 גרם פלמידה לבנה
2 לבבות ארטישוק קלופים ונקיים
1 כף גבעול סלרי קלוף וקצוץ דק
1כף ג'ינג'ר טרי
1 כף שאלוט
1 כפית פלפל ירוק
1 כף כוסברה קצוצה דק
לג'לי עגבניות:
30 עגבניות בשלות מאוד
1 כפית סוכר
קורט מלח
6 גרם ג'לטין
לויניגרט פול:
100 גרם פול ירוק (טרי)
4 כפות שמן זית
3 כפות זרעי עגבניות
1 כפית חומץ בן יין אדום
1 כפית עלי טימין מופרדים מהגבעול
מלח ים, פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מכינים את קונפי העגבניות מראש: משמנים בנדיבות תבנית אפייה (עם נייר אפייה) בשמן זית, בוזקים מלח ים ופלפל שחור גרוס, מניחים את שן השום ואת ענפי הטימין ועליהם את העגבניות. מטפטפים שוב שמן זית, בוזקים מעט סוכר ומכניסים לאפייה בחום של 80 מעלות לארבע שעות. מאחסנים בקירור עם שמן הצלייה.
2. בקערה מערבבים את חומרי המילוי, מתקנים תיבול ושומרים בקירור.
3. אופן המילוי: על קרש חיתוך פורסים ריבוע של ניילון נצמד ובמרכזו משטחים כשמונה רבעי קונפי עגבנייה כך שתתקבל צורת עיגול. מניחים מהמילוי במרכז, מקפלים את קצוות הניילון כך שיתרת העגבנייה עוטפת את המילוי לגמרי מהדקים את שולי הניילון על כדור העגבנייה ושומרים כך עד להגשה (בקירור).
4. הכנת הג'לי (יש להכין שלושה ימים מראש): חותכים את העגבניות לרבעים (עם הקליפה והזרעים) מניחים בקערה כשעה עם המלח והסוכר.
5. מעבירים לסיר ומחממים את העגבניות לחום שפתיים. מעבירים למסננת גדולה עם בד סינון דק, אשר מונחת מעל מיכל לקליטת הנוזלים, מניחים משקולת מלמעלה ומאחסנים בקירור כ-48 שעות.
6. את הנוזלים שניגרו מצמצמים בבישול לכמות של 150 מ"ל.
7. במקביל ממיסים את אבקת הגלטין במעט מים קרים ומוסיפים פנימה לנוזל החם. מערבבים להמסה מוחלטת והומוגנית של הנוזל. יוצקים לתבנית שכוסתה בניילון ומצננים עד להתגבשות.
בהגשה חותכים את הג'לי לקוביות של 1 ס"מ.
8. הכנת הויניגרט: ברגע הגשת המנה (על מנת שהפול לא יאבד מצבעו) מערבבים את כל החומרים, מתקנים תיבול ויוצקים מסביב לעגבניות.
9. ההגשה: מוציאים בזהירות את העגבנייה הממולאת מהניילון, מניחים על כל עגבנייה עוקץ עגבניה טבעי, מפזרים קוביות ג'לי ומטפטפים ויניגרט מסביב.
10. מגישים מיד עם לחם טוב וכוס ערק.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון