הוראות הכנה
מרכיבים
לטרטר:
16 יחידות שרימפס קריסטל טרי, גדול, קלוף ונקי
100 גר' חמאה רכה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות שמן כמהין
מלח ים גס ופלפל שחור
ללפתות:
4 לפתות גדולות חתוכות ל-8
1 ענף רוזמרין
1 כף סוכר
100 גר' חמאה
מלח ופלפל
לערמונים:
150 גר' בשר ערמונים נקי
50 גר' חמאה מלוחה
לקציפה:
150 מ"ל חלב
50 גר' חמאה
2 כפות שמן כמהין
1 כף חומץ אגוזים
מלח ופלפל
לקישוט:
עלי שומר ופריחת רוזמרין
אופן ההכנה
1. אופן הכנת הטרטר: צורבים את השרימפסים משני צדיהם מספר שניות על גריל פחמים ומצננים. קוצצים גס מערבבים עם יתר החומרים ומתבלים. שומרים בקירור עד להגשה.
2. אופן הכנת הלפתות: במחבת גדולה מחממים את החמאה, מוסיפים את הלפתות ומאדים כדקה. מוסיפים את הסוכר, הרוזמרין, מלח ופלפל ומאדים כדקה נוספת. מוסיפים כרבע כוס מים, מכסים בנייר אפייה ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות ועד למיצוי הנוזלים, כך שמתקבל נוזל העוטף בזגוגיות את הלפתות. מצננים עד להגשה.
3. אופן הכנת הערמונים: מטגנים בחמאה המלוחה את בשר הערמונים עד לקבלת קרום פריך מסביב. מספיגים בנייר סופג ושומרים במקום יבש.
4. אופן הכנת הקציפה: מרתיחים את כל החומרים בסיר לרוטב (קטן ועמוק), מתבלים ובעזרת מקצף ידני מקציפים סמוך מאוד להגשת המנה.
5. אופן ההגשה: מניחים בצלחת ההגשה שלוש "נגיעות" מהטרטר, מפזרים בין הנגיעות לפתות מזוגגות ובניהם ערמונים. עורמים בצלחת "נגיעות" מהקציפה ומעטרים בעלי השומר ופריחת הרוזמרין. מגישים בליווי לחם טוב ויין.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון