חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


זאכר טורטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זאכר טורטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
175 גרם שוקולד מריר
125 גרם חמאה
125 גרם סוכר
4 חלמונים
1/4 כפית תמצית שקדים מרים
125 גרם קמח רגיל
1/4 כפית אבקת אפיה
5 חלבונים
קורט מלח
לגלאזה:
2 כפות ריבת משמשים (או ריבת דובדבנים)
כף מים
1-2 כפות מיץ מלימון
לזיגוג:
75 גרם סוכר
4 כפות מים
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס.
2. ממיסים את השוקולד בבאן מרי (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה, בה מונח השוקולד. כך הוא נמס לאיטו ואין סיוכי שישרף)
3. מקציפים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את החלמונים אחד אחד וטורפים עד שהכל חלק ובהיר. מערבבים פנימה את השוקולד המומס ואת תמצית השקדים.
4. מערבבים את הקמח ואבקת האפיה ומעבירים לקערה של השוקולד בתנועות קיפול. מקפלים כך עד שהכל מעורבב יפה יפה.
5. מקציפים את החלבונים עם המלח עד שהקצף יציב, אבל לא יבש ומקפלים אל תערובת השוקולד והקמח.
6. משמנים ומקמחים תבנית בקוטר 25 ס"מ ומעבירים לתוכה את התערובת. אופים במרכז התנור בערך שעה, או עד שהעוגה "קשה" ורואים שהשוליים שלה התנתקו קצת מדפנות התבנית. נותנים לעוגה להתקרר קצת ואז מוציאים מהתבנית ומקררים לגמרי.
7. בינתיים מכינים את הגלאזה (המילוי): מרתיחים קלות את הריבה עם המים והלימון. חותכים את העוגה באמצע (אפשר עם חוט!) ומורחים את המילוי על החלק התחתון. מורחים גם על החלק העליון (למעלה של העוגה). מאחדים את החצאים ונותנים לנוח.
8. מכינים את הזיגוג: מביאים את המים והסוכר לרתיחה תוך בחישה. מורידים מהאש מוסיפים את השוקולד וממיסים אותו. מחזירים לאש ומביאים לטמפרטורה בה אם זורקים טיפה מהנוזל לתוך מים נוצר "כדור" קטן. מורידים מיד מהאש וממשיכים לערבב עד שהתערובת כבר לא מבעבעת.
9. שופכים את הזיגוג על העוגה מלמעלה - שכבה שווה בבקשה - ונותנים לו להשפך גם על הצדדים. מורחים את הזיגוג על הצדדים אבל לא נוגעים בחלק העליון. סבתא שלי גילתה לי שאם מחליקים - מאבדים את המראה החלק ואת הברק...
10. זהו. אוכלים אם לא חבל... באשר לקישוט עם תותים - אפשר בהחלט, גם באמצע וגם במעגל למעלה, בפרוסות תותים. העניין הוא שאז זה לא זאכרטורטה, אבל למי אכפת, כל עוד זה טעים.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון