חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מדלן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון קלאסי לעוגיות עם מועדון המעריצים הכי גדול: מרסל פרוסט שיבח, מלך פולין התאהב ושפים גדולים עדיין ממציאים נוסחים שונים.
מדלן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון קלאסי לעוגיות עם מועדון המעריצים הכי גדול: מרסל פרוסט שיבח, מלך פולין התאהב ושפים גדולים עדיין ממציאים נוסחים שונים.
הוראות הכנה
מרכיבים
3/4 כוס קמח (100 גרם)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
2 ביצים בטמפרטורת החדר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1/2 כפית תמצית וניל טהור
6 כפות (90 גרם) חמאה מומסת ומצוננת
אבקת סוכר לקישוט
כלים:
תבנית עם 12 שקעים למדלן (רצוי מטפלון) או תבנית מיני מאפינס עם שקעים בקוטר 4 ס"מ משומנות בחמאה ומקומחות
אופן ההכנה
1. מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
2. בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות בינונית-גבוהה 5-4 דקות עד שהתערובת בהירה ומעובה. מוסיפים את קליפת הלימון והווניל.
3. מנפים שוב את תערובת הקמח מעל לתערובת ומקפלים בעדינות פנימה במרית. לבסוף, מקפלים פנימה את החמאה המומסת. מכסים ומניחים במקרר לפחות 3 שעות.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
5. ממלאים כף גדושה של תערובת עד כדי ¾ גובה השקע. לא מיישרים את התערובת. אופים 10-8 דקות עד שהעוגיות תפוחות ובצבע זהוב. מצננים בתבנית על רשת 5 דקות, ואז משחררים את העוגיות בחוד של סכין שמעבירים מסביבן. מעבירים לרשת, לצינון מלא. לפני ההגשה, בוזקים אבקת סוכר לקישוט.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון