חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט קלמארי עם שומר או סלרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט קלמארי עם שומר או סלרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
700 גרם קלמארי נקי חתוך לטבעות בעובי חצי סנטימטר
2 כפות מיץ לימון טרי
1/3 כוס חומץ בן יין אדום
1 כף אורגנו טרי קצוץ או כפית אורגנו יבש
1/2 כפית זרעי שומר
2 שיני שום מעוכות
3/4 כוס שמן זית
2 פקעות שומר קטנות, פרוסות דק או 6 גבעולי סלרי פרוסים דק
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. מרתיחים מים בסיר גדול מוסיפים את מיץ הלימון, כאשר המים מגיעים לרתיחה זורקים פנימה את הקלמארי ומבשלים 45 שניות. מוציאים, מסננים ושוטפים במים קרים.
2. בקערה גדולה מערבבים את החומץ, האורגנו, זרעי השומר והשום, מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי טריפה מתמדת עד שמתקבלת תערובת חלבית.
3. מעבירים את הקלמארי המבושל לקערה, מוסיפים את השומר או הסלרי, מערבבים היטב מכסים ומכניסים למקרר ל 4 שעות לפחות לספיגת טעמים (מומלץ להכין יום מראש ולשמור בקירור).
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון