חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיש רוקפור ואגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

החיבור של גבינת הרוקפור בעלת הנימים הכחולים עם אגוזים הוא קלאסי. לטעמה החריף של הגבינה מתחברים היטב גם פירות חמצמצים, ובעיקר אגסים. יש סוגים שונים של רוקפור, הנבדלים מאוד באיכותם. ככל שהגבינה משובחת יותר, ישתבח גם טעמו של המאפה.
קיש רוקפור ואגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

החיבור של גבינת הרוקפור בעלת הנימים הכחולים עם אגוזים הוא קלאסי. לטעמה החריף של הגבינה מתחברים היטב גם פירות חמצמצים, ובעיקר אגסים. יש סוגים שונים של רוקפור, הנבדלים מאוד באיכותם. ככל שהגבינה משובחת יותר, ישתבח גם טעמו של המאפה.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1/2 1 כוסות קמח
קורט מלח
100 גרם חמאה
1 חלמון
1 כף מים קרים
למלית:
250 גרם גבינת רוקפור
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת
3 ביצים
2 כפות קמח
1 כפית שטוחה מלח
קורט פלפל לבן
אופן ההכנה
1. מעבדים את חומרי הבצק לכדור בצק שאינו נדבק לידיים. אין לעבד יתר על המידה, ואם עושים את הפעולה במעבד מזון, מפסיקים ברגע שהבצק נפרד מדפנות המיכל. עוטפים בניילון ומצננים שעה במקרר.
2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול שקוטרו כ-30 ס"מ, ומרפדים בו את תחתיתה ושוליה של תבנית פאי מסולסלת. אם הבצק מתפורר, אפשר להדביק אותו לתבנית במקום לרדד לעיגול. דוקרים את הבצק במזלג במספר מקומות.
3. מפוררים את הגבינה ומפזרים אותה בשיכבה אחידה על הבצק. מפזרים מעליה את האגוזים.
4. בקערה בינונית טורפים את השמנת עם הביצים, הקמח, המלח והפלפל. יוצקים את התערובת על פני הגבינה והאגוזים ומקפידים שתתפזר באופן אחיד. אופים כ-40 דקות, או עד שפני הקיש זהובים והמלית נראית מוצקה
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון