הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½ ק"ג קמח
½ 1 כוסות מים חמים (לא רותחים)
קורט מלח
כף שמן
למלית:
100 גרם גבינה לבנה %5 או %9)
100 גרם גבינה "טוב טעם" או ריקוטה
2 כפות סוכר
קורט קינמון (לא חובה)
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה שמים את הקמח והמלח, מערבבים ויוצרים גומה.
2. מוזגים לגומה את המים והשמן ומכינים בצק עם הידיים.
3. אם הבצק דביק מידי, מוסיפים עוד מעט קמח.
4. מכסים במגבת וממתינים כ 20 דקות.
5. מערבבים בקערה קטנה את חומרי המלית.
6. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול.
7. מפזרים על השיש קמח בנדיבות ומרדדים את הבצק לעלה דק (לא יותר מ 2 מ"מ).
8. בעזרת כוס קורצים עיגולים, מניחים חצי כפית מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים לחצי ומהדקים היטב השוליים ( רצוי לקמח את קצות האצבעות).
9. מכניסים את הכיסונים למים הרותחים (כ 10 עד 20 כיסונים בכל פעם תלוי בגודל הסיר)
10. מבשלים עד שהכיסונים צפים, מוציאים בעזרת כף מחוררת, מניחים בצלחת ומברישים במעט חמאה.
11. אפשר לטגן את הכיסונים במעט חמאה ואז הם יוצאים פריכים וזהובים אבל מי שחוסך בקלוריות וכולסטרול בהחלט יכול לוותר על שלב הטיגון.
12. זורים אבקת סוכר ומגישים עם קרם פרש (או שמנת חמוצה), דודבנים חמצמצים או ריבה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון