חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ורניקס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל רומני שאומץ על ידי עולי רוסיה והוא מאכל מעולה!
ורניקס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאכל רומני שאומץ על ידי עולי רוסיה והוא מאכל מעולה!
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½ ק"ג קמח
½ 1 כוסות מים חמים (לא רותחים)
קורט מלח
כף שמן
למלית:
100 גרם גבינה לבנה %5 או %9)
100 גרם גבינה "טוב טעם" או ריקוטה
2 כפות סוכר
קורט קינמון (לא חובה)
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה שמים את הקמח והמלח, מערבבים ויוצרים גומה.
2. מוזגים לגומה את המים והשמן ומכינים בצק עם הידיים.
3. אם הבצק דביק מידי, מוסיפים עוד מעט קמח.
4. מכסים במגבת וממתינים כ – 20 דקות.
5. מערבבים בקערה קטנה את חומרי המלית.
6. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול.
7. מפזרים על השיש קמח בנדיבות ומרדדים את הבצק לעלה דק (לא יותר מ 2 מ"מ).
8. בעזרת כוס קורצים עיגולים, מניחים חצי כפית מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים לחצי ומהדקים היטב השוליים ( רצוי לקמח את קצות האצבעות).
9. מכניסים את הכיסונים למים הרותחים (כ – 10 עד 20 כיסונים בכל פעם – תלוי בגודל הסיר)
10. מבשלים עד שהכיסונים צפים, מוציאים בעזרת כף מחוררת, מניחים בצלחת ומברישים במעט חמאה.
11. אפשר לטגן את הכיסונים במעט חמאה ואז הם יוצאים פריכים וזהובים אבל מי שחוסך בקלוריות וכולסטרול בהחלט יכול לוותר על שלב הטיגון.
12. זורים אבקת סוכר ומגישים עם קרם פרש (או שמנת חמוצה), דודבנים חמצמצים או ריבה.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון