הוראות הכנה
מרכיבים
ק"ג צנון,
מלח, פלפל לבן,
50 גרם גבינת רוקפור,
8 כפות שמנת חמוצה,
1 כפית קליפת לימון,
כמה גבעולי פטרוזלינון,
צרור קטן של בצלית (בצל ירוק דקיק).
אופן ההכנה
רחצי היטב את הצנון והסירי פגמים מן הקליפה. פרסי לפרוסות דקות מאוד או גרדי במגרדת גסה, לתוך קערה ,הוסיפי מלח ופלפל לבן, ערבבי והשהי. מעכי את גבינת הרוקפור בקערית, בעזרת מזלג, הוסיפי את השמנת וקליפת הלימון, וערבבי. רחצי את הפטרוזלינון והבצלית במים קרים, נערי היטב ויבשי במגבת ניר, קצצי דק וערבבי אם הרוקפור.
ערבבי את הצנון שבקערה, אם הפריש נוזלים, שפכי אותם, צקי על הצנון את הרוטב והגישי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון