הוראות הכנה
מרכיבים
75 גרם גריסי פנינה
2 גזרים
2 גבעולי סלרי
1 כרישה
1 בצל
1/4 1 כוסות מים
2 עלי דפנה
10 גרגרי פלפל שחור שלמים
גבעול פטרוזיליה
40 גרם פטריות מיובשות
2 כפות חומץ
50 גרם חמאה
1 כף נענע קצוצה (לא חובה)
1/2 מיכל שמנת מתוקה
מלח
אופן ההכנה
לשטוף את הגריסים ולשים בסיר עם הרבה מים רותחים מומלחים מעט.
מבשלים במשך 1/2 2 שעות עד שהגריסים רכים מאד.
אם משתמשים בסיר לחץ מבשלים כ-50 דקות.
בינתייים מכינים מרק ירקות. מגרדים את קליפת הגזרים וקוצצים אותם לחתיכות קטנות. שוטפים את הסלרי ואת הכרישה ופורסים לפרוסות עבות.
קולפים את הבצל וחותכים אותו לרבעים. שמים את הירקות בסיר ומוסיפים את המים, יחד עם עלי הדפנה. מתבלים במלח ובגרגרי הפלפל ומוסיפים פטרוזיליה ופטריות.
מכסים ומבשלים במשך שעה.
מסננים את המרק לתוך קערה. שומרים את הפטריות וזורקים את שאר הירקות.
מסננים את הגריסים ומועכים אותם במועך פתוחי אדמה .
פורסים את הפטריות ומחזירים אותם לסיר עם המרק המסונן.
בוחשים פנימה חומץ וגריסים מחממים ומתבלים.
חותכים את החמאה לחתיכות קטנות ושמים בתחתית מגס (כלי למרק) מחומם.
יוצקים פנימה את המרק החם וזורים נענע קצוצה.
מערבבים פנימה את השמנת ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון