חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק גריסים ופטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק מחמם ועשיר שמקורו ברוסיה. ניתן לקצר את משך הבישול אם משתמשים בסיר לחץ.
מרק גריסים ופטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק מחמם ועשיר שמקורו ברוסיה. ניתן לקצר את משך הבישול אם משתמשים בסיר לחץ.
הוראות הכנה
מרכיבים
75 גרם גריסי פנינה
2 גזרים
2 גבעולי סלרי
1 כרישה
1 בצל
1/4 1 כוסות מים
2 עלי דפנה
10 גרגרי פלפל שחור שלמים
גבעול פטרוזיליה
40 גרם פטריות מיובשות
2 כפות חומץ
50 גרם חמאה
1 כף נענע קצוצה (לא חובה)
1/2 מיכל שמנת מתוקה
מלח
אופן ההכנה
לשטוף את הגריסים ולשים בסיר עם הרבה מים רותחים מומלחים מעט.
מבשלים במשך 1/2 2 שעות עד שהגריסים רכים מאד.
אם משתמשים בסיר לחץ מבשלים כ-50 דקות.
בינתייים מכינים מרק ירקות. מגרדים את קליפת הגזרים וקוצצים אותם לחתיכות קטנות. שוטפים את הסלרי ואת הכרישה ופורסים לפרוסות עבות.
קולפים את הבצל וחותכים אותו לרבעים. שמים את הירקות בסיר ומוסיפים את המים, יחד עם עלי הדפנה. מתבלים במלח ובגרגרי הפלפל ומוסיפים פטרוזיליה ופטריות.
מכסים ומבשלים במשך שעה.
מסננים את המרק לתוך קערה. שומרים את הפטריות וזורקים את שאר הירקות.
מסננים את הגריסים ומועכים אותם במועך פתוחי אדמה .
פורסים את הפטריות ומחזירים אותם לסיר עם המרק המסונן.
בוחשים פנימה חומץ וגריסים מחממים ומתבלים.
חותכים את החמאה לחתיכות קטנות ושמים בתחתית מגס (כלי למרק) מחומם.
יוצקים פנימה את המרק החם וזורים נענע קצוצה.
מערבבים פנימה את השמנת ומגישים.
מגיש: ליאת
מקור:
שתף את המתכון