חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פרפה חלבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה שכבשה את המסעדנות המקומית וזכתה להמון גרסאות.
פרפה חלבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה שכבשה את המסעדנות המקומית וזכתה להמון גרסאות.
הוראות הכנה
מרכיבים
200 מ"ל שמנת מתוקה
6 כפות מחוקות סוכר
6 כפות מים
6 חלמונים
2 כפות אמרטו (ליקר שקדים)
150 גרם חלבה מפוררת
אופן ההכנה
+ מקציפים שמנת מתוקה לשמנת יציבה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
+ מביאים לרתיחה סוכר ומים ומבשלים 5 דקות. מצננים.
+ יוצקים את סירופ הסוכר לקערת מיקסר מנירוסטה. מניחים את הקערה על סיר עם מים רותחים (ביין מארי). מוסיפים חלמונים וליקר וטורפים ללא הפסקה, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה (אם אין קערת מיקסר מנירוסטה, יוצקים את הסירופ לקערה אחרת ממתכת, ואחר כך מעבירים לקערת המיקסר הרגילה).
+ מסירים את התערובת מהאש. מוסיפים חלבה ומקציפים במהירות גבוהה 15 דקות עד לצינון התערובת. מוסיפים את הקצפת בתנועות קיפול, עד לקבלת מרקם אחיד.
+ מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד, ומכסים בניילון נצמד או בנייר פרגמנט. מקפיאים 8 שעות לפחות. הופכים את הפרפה לצלחת ומקפיאים כשעה (עם הניילון).
+ מסירים את הניילון ומעבירים למקרר ל-20 דקות לפני ההגשה. פורסים למנות בעזרת סכין חדה (כדאי לטבול במים חמים).
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון