הוראות הכנה
מרכיבים
200 מ"ל שמנת מתוקה
6 כפות מחוקות סוכר
6 כפות מים
6 חלמונים
2 כפות אמרטו (ליקר שקדים)
150 גרם חלבה מפוררת
אופן ההכנה
+ מקציפים שמנת מתוקה לשמנת יציבה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
+ מביאים לרתיחה סוכר ומים ומבשלים 5 דקות. מצננים.
+ יוצקים את סירופ הסוכר לקערת מיקסר מנירוסטה. מניחים את הקערה על סיר עם מים רותחים (ביין מארי). מוסיפים חלמונים וליקר וטורפים ללא הפסקה, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה (אם אין קערת מיקסר מנירוסטה, יוצקים את הסירופ לקערה אחרת ממתכת, ואחר כך מעבירים לקערת המיקסר הרגילה).
+ מסירים את התערובת מהאש. מוסיפים חלבה ומקציפים במהירות גבוהה 15 דקות עד לצינון התערובת. מוסיפים את הקצפת בתנועות קיפול, עד לקבלת מרקם אחיד.
+ מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד, ומכסים בניילון נצמד או בנייר פרגמנט. מקפיאים 8 שעות לפחות. הופכים את הפרפה לצלחת ומקפיאים כשעה (עם הניילון).
+ מסירים את הניילון ומעבירים למקרר ל-20 דקות לפני ההגשה. פורסים למנות בעזרת סכין חדה (כדאי לטבול במים חמים).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון