חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גריסיני עם מרווה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גריסיני עם מרווה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
20 גר' שמרים טריים או 2 וחצי כפיות שמרים יבשים)
2 כוסות מים פושרים
1 ק"ג קמח
2 כפיות מלח
2 כפיות מרווה מיובשת, קצוצה דק
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה
בקערה בינונית שמים את המים הפושרים ואת השמרים הטריים ומניחים לתפוח במשך כחמש דקות. במקרה של שמרים יבשים מדלגים על תהליך ההתפחה.
בקערה גדולה מערבבים בכף עץ 3 וחצי כוסות קמח, מלח ומרווה.
מוסיפים את תערובת השמרים והשמן ומערבבים היטב. אם משתמשים בשמרים יבשים, מוסיפים את השמרים, בוחשים היטב ולאחר מכן מוסיפים את המים והשמן.
לשים את החומרים בידיים עד שמתקבל בצק מוצק ואחיד. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח.
שמים את הבצק בקערה, מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים לתפוח במקום חמים במשך שעה אחת.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. לוקחים אחד מהחלקים (את השאר מקפידים לשמור מכוסים בפלסטיק) ומחלקים אותו ל-18 חלקים. על משטח מקומח מעבדים כל אחד מן החלקים ויוצרים מעין "חבל" באורך של כ-25 ס"מ.
מניחים את ה"חבלים" על נייר אפייה בתבנית אפייה.
אופים עד שמשחים (כ-10 דקות). מוציאים מהתנור וממשיכים עם שאר הבצק.
את הגריסיני המוכנים אפשר לשמור בכלי אטום במשך כשבועיים.
מגיש: giacommo
מקור:
שתף את המתכון