קרם דיפלומט - מתכון בסיסי brבקונדיטוריה השווייצרית קרם דיפלומט הוא קינוח העומד בזכות עצמו brומוגש בגביעים אישיים עם קוביות אינגליש קייק שרויות בקוניאק או חתיכות פרי brמושרות באלכוהול. למעשה זו קצפת מועשרת בקרם פטיסייר ולכן מירקם הקרם הזה br"מוסי" יותר, היחס הקלאסי הוא 3:1, לטובת הקצפת. brאם רוצים לשנות את היחס (לטובת הפטיסייר), למשל כדי למלא טארט פירות, br צריך להוריד בכמות הקורנפלור (כרבע מהכמות) בפטיסייר כדי שהקרם לא brיהיה כבד מידי. br
|
|
|
קרם דיפלומט - מתכון בסיסי brבקונדיטוריה השווייצרית קרם דיפלומט הוא קינוח העומד בזכות עצמו brומוגש בגביעים אישיים עם קוביות אינגליש קייק שרויות בקוניאק או חתיכות פרי brמושרות באלכוהול. למעשה זו קצפת מועשרת בקרם פטיסייר ולכן מירקם הקרם הזה br"מוסי" יותר, היחס הקלאסי הוא 3:1, לטובת הקצפת. brאם רוצים לשנות את היחס (לטובת הפטיסייר), למשל כדי למלא טארט פירות, br צריך להוריד בכמות הקורנפלור (כרבע מהכמות) בפטיסייר כדי שהקרם לא brיהיה כבד מידי. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם קרם פטיסייר (ראה מתכון לעיל):
750 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת עם 100 גרם סוכר
10 גרם גלטין
אופן ההכנה
1. מערבלים את הפטיסייר במיקסר לקבלת מירקם חלק. אם הקרם היה במקרר
מוציאים כשעתיים קודם, ואם אין זמן מערבבים מעל להבה מינימלית עד
לריכוך או 10 שניות במיקרוגל.
2. אם רוצים להוסיף טעמים לקרם (ראו הערות) - זה הזמן.
3. בקערית מערבבים גלטין מומס עם מעט קצפת (כ-3 כפות), מערבבים ומוסיפים
לתערובת הפטיסייר. מערבלים היטב.
4. בעדינות מקפלים את השמנת המוקצפת לתערובת הפטיסייר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון