הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
1 ביצה מס'' 3
32 גרם חמאה רכה
50 מ"ל שמן תירס
50 גרם סוכר
20 גרם מלח
48 גרם שמרים או 2 כפות שמרים יבשים
0.5 ליטר מים
1 חלמון מדולל במעט מים.
אופן ההכנה
1. שמים במערבל עם וו לישה את החמאה, השמן, הסוכר , המלח, והביצים ולשים כשש דקות, עד שנוצר קרם. מוסיפים את הקמח, השמרים והמים ןלשים באיטיות כ-20 דקות עד שנוצר בצק רך. מתפיחים כשעתיים במקום חמים, עד הכפלת הנפח.
2. קולעים חלת צמה. מניחים את הצמה בתבנית מלבנית גדולה (או שתיים קטנות ?) ומניחים שוב לתפוח במקום חמים כשעה, עד שהחלה מכפילה את נפחה.
3. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות).
4. מברישים את החלה בחלמון עם מעט מים, ואופים כ-40 דקות, עד שהחלה זהובה- שחומה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון