חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כבד אווז עם תפוחים וקלבדוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאת השף ניר צוק מתוך הספר "ניר צוק מבשל"
כבד אווז עם תפוחים וקלבדוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאת השף ניר צוק מתוך הספר "ניר צוק מבשל"
הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם כבד אווז
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/3 כוס קמח (50 גרם)
מעט שמן זית לטיגו
לתפוחים
4 תפוחים
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס סוכר (125 גרם)
1 כוס מים (250 מ"ל)
2 כפות שמן אגוזים
4 כפות קלבדוס
אופן ההכנה
1. מכינים תחילה את התפוחים, קולפים את התפוחים ופורסים לרבעים, משרים במים עם מיץ לימון.
2. מביאים לרתיחה את הסוכר והמים ומבשלים על אש גבוהה כחמש דקות. לקבלת סירופ מוסיפים את התפוחים ומבשלים כעשר דקות, עד שהם מתרככים אך לא מאבדים את צורתם, בעזרת כף מחוררת מוציאים ממי הבישול, יוצקים את השמן על התפוחים ומערבבים בעדינות.
3. פורסים את הכבד לפרוסות במשקל 70-80 גרם, שתי פרוסות למנה, מנגבים במגבות נייר, מתבלים את הקמח במלח ופלפל וטובלים בו את פרוסות הכבד. מנערים מהקמח המיותר. מטגנים את פרוסות הכבד משני הצדדים במעט שמן זית מבלי ליבש.
4. מניחים על כל צלחת אישית שתי פרוסות כבד, עליהם תפוחים. יוצקים קלבדוס, מציתים ומגישים מיד
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון