הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים ל-12 מאפינס:
1 חבילה (350 גר') קמח תופח
1 כפית מחוקה מלח
2 כפות טימין טריה קצוצה
2 כפות פטרוזילה קצוצה
5 כפות זיתים ירוקים מגולענים חתוכים גס.
2 ביצים
1 גביע(250 גר') גבינה לבנה.
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת.
150 גר' חמאה מומסת.
שלושת רבעי כוס חלב.
לרוטב:
1 גביע שמנת חמוצה
1 כף שמן זית
4 כפטת עירית קצוצה דק
אופן ההכנה
1. לחמם תנור לחום גבוה 200 מעלות.
2. לשמן היטב את השקעים של תבנית מאפינס. גדולה.
3. בקערה,לערבב את הקמח עם המלח הקורנית הפטרוזילה והזיתים הקצוצים.
4. בקערה אחרת לטרוף ביצים עם הגבינות,החמאה והחלב.
5. לאחד בין 2 התערובות לבלילה אחידה.
6. למלא את שקעי התבנית על מחצית מנפחם.
7. לאפות כ-20 דק' או עד שקיסם הננעץ במרכז על מאפינס יוצא יבש.
8. להכנת הרוטב מערבבים את כל החומרים.
9. מגישים את המאפינס חמימים בלווית הרוטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון