חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פילה דג סלומון + תפוח אדמה אפוי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה טעימה שאכלתי אצל אימי. ציםוי הדג בחרדל הדיז'ון נותן לדג טעם מיוחד. מהנה ומשביע.
פילה דג סלומון + תפוח אדמה אפוי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה טעימה שאכלתי אצל אימי. ציםוי הדג בחרדל הדיז'ון נותן לדג טעם מיוחד. מהנה ומשביע.
הוראות הכנה
מרכיבים
פילה סלומון נורבגי (אפשרי גם קפוא)
5-6 תפוחי אדמה
שמן זית
צנצנת חרדל דיג'ון
ראש שום (אפשרי גם שום כתוש מוכן אבל לא קפוא)
מלח
פלפל שחור גרוס
2 לימונים
חמאה רכה
עירית
אופן ההכנה
שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עם קליפתם במים רותחים עם מלח למשך 30 דקות עד שיתרכחו, הקפידו רק שלא יהפכו לפירה.
בתבנית מניחים נייר אפיה ועליו מניחים את פילה הסלומון. סוחטים את 2 הלימונים על הפילה. מורחים את השום הכתוש. מורחים גם חרדל דיג'ון בנדיבות. משתמשים ביידים לשם מריחת הדג ומעסים את הפילה היטב על מנת להחדיר את התערובת לכל אורכו. מפזרים קצת פלפל שחור גרוס ועל הכל יוצקים מעט שמן זית.
מעבירים למקרר למשך שעה לפחות.
לאחר סיום בישול תפוחי האדמה (חצי שעה) מסירים את הסיר מהאש ומניחים מתחת לברז פתוח למס' דקות וזאת על מנת להפסיק את פעולת הריכוך של המים החמים.
חותכים חתיכה מנייר כסף ומניחים עליה את תפוח האדמה. חוצים את תפוח האדמה ל-2 ומורחים על אחד החצאים שום כתוש וחמאה.
מפזרים מעט מלח ופלפל שחור גרוס וסוגרים את תפוח האדמה. יוצקים מעט שמן זית ועוטפים את תפוח האדמה בנייר הכסף היטב, סוגרים גם את השוליים. כאשר נכניס את תפוח האדמה לתנור תשמר עסיסיותו והוא לא יתייבש, מעין תנור בתוך תנור.
לאחר שגמרנו להכין באותו האופן את כל תפוחי האדמה מסדרים אותם בתבנית קטנה
מחממים תנור ל-160 מעלות ומכניסים את תבנית הדג ואת תבנית תפוחי האדמה. יש להניח את תבנית תפוח האדמה למעלה על מנת שתספוג את מרבית החום. דג הסלומון הוא דג רך לכן לא מצריך טמפרטורה גבוה. זמן האפיה הוא כמחצית השעה. אני מפעיל גם את מפזר הטורבו בתנור וכך מבטיח הולכה של חום אחידה לכל הנאפה.
לאחר כחצי שעה מוציאים את 2 התבניות ומטמסטלים קלות מריח הדג המשגע. תריחו...:D
בצלחת מניחים חתיכה מהפילה וכל חצי תפוח אדמה מחלקים ל-2 ומסדרים בצלחת. הוספתי גם סלט ירקות למנה. מעטרים בגבעולי העירית.
מגיש: LAKI2222
מקור:
שתף את המתכון